Drammen best i Sparebanken Vest Arena – Nærbø

Drammen best i Sparebanken Vest Arena

Av og til må en bare rekke hendene i været og si at man tapte for et bedre lag – søndag kveld var Drammen et bedre lag enn Nærbø. For på en dag det lugget både fremover og bakover hadde drammenserne flyt begge veier og tok til slutt en overbevisende seier i Sparebanken Vest Arena.

Både Nærbø og Drammen stod med 4 av 4 mulige poeng etter sesongens to første kamper. For hjemmelaget sin del var søndagens kamp den første kampen mot et lag som er tippet rundt dem på tabellen. Fjorårets fire oppgjør lagene mellom gav alle Nærbø-seier – mange av de over 1100 tilskuerne var nok spente på om jærbuene ville vise seg sterkest også denne sesongen. Drammen hadde derimot andre planer.

De to lagene holdt følge med hverandre den første femten minuttene, men der Nærbø fremstod litt nølende viste Drammen lite av det samme i sitt angrepsspill. Begge lagene spilte med høyt tempo, noe som viste igjen på måltavla med 18 scorede mål etter femten minutter.  Halvveis i omgangen klarte Drammen lage en luke til hjemmelaget og komme seg foran med to mål. Hjemmelaget virket stresset og letende i sitt angrepsspill, flere angrep endte med å søke inn mot strek heller enn å skyte utenfra. Hjemmelagets mangel på skudd bakfra gjorde det lettere for Drammen å forsvare seg, som igjen gav dem muligheten å angripe Nærbøs mål. To mål foran økte til fem måls forsprang til pause – hjemmelaget slet med å finne ut av og holde følge med Drammen i egen hall.

Andre omgang la Nærbø om til 7 mot 6 i angrep, som resulterte i omgangens første mål ved Tord Haugseng. Drammen hadde imidlertid ingen planer om å slippe Nærbø inn i kampen igjen, og løste alt av utfordringer hjemmelaget prøvde mot dem. En Halvor-Elias Nærland i mål som plukket flere baller, 7 mot 6-spill og utgruppert forsvar – Drammen løp rundt det meste søndag kveld i tillegg til å stå kompakt og tøft bakover.

På et tidspunkt av bortelagets ledelse oppe i åtte mål. Med ingenting å tape og et offensivt forsvarsspill klarte hjemmelaget å redusere ledelsen ned til fire mål, før Drammen igjen satte inn ett ekstra gir og nok en gang økte sin ledelse. Forsvar, angrep og målvaktsspill – Kjellings menn var overlegene Nærbø på alle banens områder søndag kveld.

Ved sluttsignalet lyste 26-33 på kampuret og Drammen kunne juble for sin tredje seier på rad og ligaledelse foran Elverum. Bursdagsbarnet Hermann Vildalen ble kåret til Drammens beste søndag kveld, mens Rassin Haugseng, som søndag ikke bare bidro bakover men også var Nærbøs mest skuddfarlige bakspiller, ble av tilskuerne stemt frem som hjemmelagets beste spiller.