Sandnes overbeviste i Sparebanken Vest Arena – Nærbø

Sandnes overbeviste i Sparebanken Vest Arena

Scenen var satt i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld. Lokaloppgjør, full hall, prestisjeoppgjør – alt lå til rette for en spennende kamp om poeng og tabellposisjon for Rogalands to elitelag. Det ble alt annet enn spennende, til det var gjestene fra Sandnes overlegne i alle spillets faser. For hjemmepublikummet ble det mer REMA1000-ligaens versjon av julefilmen «The nightmare before Christmas»

Sesongen så langt har vist at Sandnes anno 2023/24 er å regne med i REMA1000-ligaen. Borte er de lettbente og fintesterke Lea Knutsen-brødrene og Sandnes stiller med en helt annen skuddkraft bakfra banen enn i tidligere sesonger. Og det var nettopp disse som ladet og traff fra start i lokaloppgjøret mot Nærbø.

Med over 100 assist var det klart at Kjetil Johansen var en mann Nærbø-forsvaret måtte demme opp for. Kasper Lothe fikk oppgaven å markere ham ut fra start uten at det hindret Sandnes nevneverdig – det gav bare mer rom for skuddstyrken til Emil Borg Rodahl som satte inn Sandnes sine to første mål. Skuddbom og solid forsvarsspill av bortelaget hindret Nærbøs angrepsspill og åpnet opp for kontringer for de hvitkledde. Det stod 0-3 på tavla etter kort tid.

Jesper Røisland satte inn Nærbøs første mål for kvelden etter tre minutter, men Sandnes sitt forsvarsspill fortsatte å presse frem tekniske feil og passivt spill. Seks minutter ut i første omgang stod det 1-5. Vi kan være enige i kommentatorenes påstand om en liten krisestart for hjemmelaget.

Nærbø reduserte avstanden opp til Sandnes til to mål bak, men bortelaget utnyttet slurvete angrepsspill og lurvete forsvarsspill fra de blåkledde til igjen å øke ledelsen til fem mål foran. Det var på høy tid med Nærbøs første time-out – forsvaret ble lagt om til 6-0 og Martin Lima Rugland kom inn i mål. Han plukket et par skudd mens Rassin Haugseng fant veien bak Per Ingvald Søyland Bø flere ganger fremover som bidro til å redusere Sandnes sitt forsprang til to mål foran.

Men Sandnes hadde ikke tenkt å gi fra seg ledelsen – ett mål bak var det nærmeste hjemmelaget kom i første omgang. Lagene kunne gå til pause på resultatet 14-16. Dalibor Sedjak ville bruke pausen til å skru opp intensiteten i forsvar igjen, som han følte datt litt i siste halvdel av omgangen. Rune Haugseng ville ha fokus på å stoppe Sandnes sin skuddstyrke og åpne for å løpe kontra.

Andre omgang oppsummerte egentlig Nærbøs beste Rassin Haugseng best selv – det ble for mange juniorfeil både fremover og bakover for de blåkledde. Sandnes holdt kampen i et jerngrep og slapp aldri foten av gassen. 5 minutter før slutt satte banens gigant Kjetil Johansen inn Sandnes sitt 38. mål mot Nærbøs 27. Det ble også bortelagets siste mål for kvelden.. Nærbø traff bak Per Ingvald Søyland Bø tre ganger til før kampens slutt uten at det endret utfallet. Sandnes var best i alle spillets faser i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld og tok fortjent med seg to poeng hjem nordover.

Seier 38-30 førte også Sandnes to plasser forbi Nærbø på tabellen når vi går inn i EM-pausen. Nærbø tar ferie på 8.plass med sine 14 poeng, Sandnes inntar 6.plassen med sine 15.