Lokaloppgjør i sesongens andre kamp – Nærbø

Lokaloppgjør i sesongens andre kamp

Sesongen fikk en best mulig start søndag – over 1200 på tribunen i SPV Arena, en solid seier mot gjestene fra Viking TIF og alle så nær som tre spiller på scoringslista. Onsdag kveld venter sesongens første bortekamp. Heldigvis trenger Nærbølaget ikke reise så langt, og det er en viss fare for at de får med seg en solid gjeng supporter også på sesongens korteste bortetur til «feil side av Skjævelandsbrunå» 

Sandnes har de siste årene litt flåsete blitt kallet «Nærbø 2» på folkemunne – i Sandneshallen fant vi flere spillere som løp inn sine første håndballsko i Sparebanken Vest Arena. Årets Sandnes-lag inneholder flere nye ansikt, og færre fra Nærbø enn tidligere. Brødreparet Tord og Henning Lea Knutsen har flyttet østover – yngstemann til Runar Sandefjord, storebror til studier og venstrekant Jon Kristian Slettebø, sist hørt på kommentatorplass fra SPV Arena søndag, har trappet ned til 2.divisjonsspill. 

Treningskamper og en cupseier mot Kåsen er unnagjort, nå venter sesongens første ligakamp for Sandnes. At det er storebror Nærbø som kommer på besøk passer nok de lyseblå godt. Det øker sjansen for fullsatt hall og god stemning, samt sjansen til å spille med lave skuldre i en kamp de mørkeblå teoretisk sett skal være bedre.  Men teori stemmer sjelden i lokalderby – oppgjøret mellom de to naboklubbene er kampen ingen har lyst å tape. Fjorårets oppgjør viste at Sandnes kan bite seg fast om Nærbø ikke finner flyten i sitt spill. En flyt Nærbø, etter litt rusk i startmotoren de første minuttene, fant greit i søndagens ligastart mot Viking TIF. Onsdag forventer både trenerbenk og spillere at det blir et tøffere oppgjør når de to Rogalandslagene skal gjøre opp om poeng på Sandnes sin hjemmebane.  

Kampstart i Sandneshallen onsdag kveld er klokken 18.00. Billetter kan du kjøpe her – og husk det er begrenset med parkeringsplasser rundt hallen så lurt å kjøre sammen om dere kan! Vi snakke på Sandnes – for å heie på Nærbø 😀