Lillebror er ikke så liten lenger – Nærbø

Lillebror er ikke så liten lenger

Når Sandnes går på banen i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld er det vel vitende at det blir det blir en kamp ikke bare om prestisje, men også om tabellplassering. «Den brysomme naboen» ligger kun ett poeng bak jærbuene på den siste sluttspillplassen og etter å ha tapt med knappest mulig margin i Sandneshallen i september er nok de lyseblå lystne på to poeng i storebrors stue. 

Sandnes har overrasket mange lag i første del av sesongen – ikke bare med sin skuddstyrke  bakfra, men også ved et hardtarbeidende forsvar som Nærbøs bakspiller-rekke slet med å bryte gjennom i høst. Og helt bakerst står ofte en gammel kjenning som vet å stenge buret – Per Ingvald Søyland Bø har ved flere anledninger blitt kåret til Sandnes beste. 

Opptakten til sesongens andre oppgjør mellom de to naboklubbene kunne nesten ikke vært mer lik – sist uke sjokkerte Sandnes Drammen på hjemmebane og gikk til pause fire mål foran etter å ha ledet med seks mål på det meste. I andre omgang slå drammenserne tilbake og tok ledelsen med i underkant av tre minutter igjen å spille. Sandnes klarte å utligne, og Drammens siste skuddforsøk fant ikke nettmaskene før kamp-uret hadde gitt lyd for full tid. Dermed delte de to lagene poengene.

Det samme gjorde Elverum og Nærbø i Terningen Arena i helgens kamp. Nærbø var skarpere enn de hvitkledde de første 30 og gikk til pause hele syv mål foran. Ligatoeren spise opp jærbuenes forsprang i løpet av andre omgang og klarte, som Drammen mot Sandnes, ikke omsette sin siste sjanse til mål og dermed ble det poengdeling også i den kampen. 

Tord Haugseng troner øverst på toppscorerlista når en sammenligner onsdagens to mannskap – etter syv fulltreffere på Elverum er han oppe i totalt 71 mål til nå i sesongen, 13 flere enn Sandnes sin toppscorer Emil Borg Rodahl. På assistlista troner Kjetil Johansen med hele 109 poeng, å stoppe hans servering av sine lagkamerater må bli en av Nærbøforsvarets store oppgaver onsdag. 

Det er altså to lag med god selvtillit etter poeng mot topplag som skal inn i en siste batalje om poeng før juleferie og spillefri – at det i tillegg er et lokaloppgjør er bare ekstra søtning på grøten. Seier i morgen henger høyt hos begge mannskap. Nærbø ønsker å fortsette den gode trenden de er inne i med poeng på de tre siste kampene – Sandnes kunne nok ikke tenke seg en bedre avslutting på høstsesongen enn å stjele med seg poeng fra Sparebanken Vest Arena. 

Billetter til onsdagens kamp finner du i Nærbøs App eller her

Kampsponsor er Ålgårds Auto og Nissan.