Tett og intenst i Sandneshallen – Nærbø

Tett og intenst i Sandneshallen

Deler av tribunen i Vår Energi Sandneshallen ble som ventet inntatt av Nærbø-supportere før kampstart. Selv om Nærbøfarger fylte borteseksjonen i hallen føltes det som kampen på tribunen var jevnere enn forrige sesong. Også på banen skulle kampen vise seg å bli jevnere enn flesteparten hadde ventet.

Både trenere og spillere hos Nærbø hadde på forhånd advart de som trodde kampen mot Sandnes skulle bli lett match. Borte er det lettbente og tekniske angrepsspillet hos Sandnes, det nykomponerte laget for består av mer skuddstyrke utenfra og forsvarsstyrke enn tidligere.

Begge lag startet kampen med tekniske feil med påfølgende målvaktsredninger i neste angrep. Kampen første mål kom ved Nærbøs Andreas Horst Haugseng som også satte bortelagets to neste mål. Det var bare det at Sandnes fulgte Nærbø i målprotokollen i første halvdel av omgangen.

Kampbildet lignet rett og slett ganske mye på søndagens hjemmeoppgjør mot Viking TIF – Nærbø klarte ikke riste av seg motstanderen i åpningen av kampen. Bortelaget holdt seg ett og to mål foran helt til det stod igjen fire minutter av første omgang. Nok en gang fant kriget Andreas Horst Haugseng seg gjennom Sandnes sitt forsvar etterfulgt av både Rassin og Tord Haugseng – plutselig hadde Nærbø rykket fra og kunne med omgangens siste mål ved Lars Sigve Hamre gå til pause med en fem måls ledelse.

Etter hvilen holdt Nærbø hjemmelaget på armlengdes avstand de første minuttene av andre omgang. Sandnes hadde derimot ikke tenkt å gjøre ting lett for «storebror» og tolv minutter ut i omgangen var seks måls ledelsen til Nærbø redusert til to mål foran. Hjemmelaget hadde fått ferten av en mulig seier og bet seg fast. Syv minutter før slutt satte Sandnes sin best for kvelden Martin Helland inn utligningsmålet på straffe – det stod 29-29 på klokka og Nærbøsupporterne på borteseksjonen var ikke like sikre på seier lengre.

90 sekunder før slutt stopper Kjetil Johansen Nærbøs beste Andreas Horst Haugseng sitt gjennombrudd på stillingen 31-32. Kveldens dommerpar vurderer at den taklingen straffes med både to minutter og straffe, en vurdering Sandnesbenken tydelig var uenig i. Theodor Svensgård satte inn sitt andre straffemål for kvelden, men hjemmelaget svarte umiddelbart ved 9-målsscorer Martin Helland.

Ett minutt igjen på klokka og Nærbø hadde sjansen å avgjøre kampen på egen hånd. Nok en gang tok Andreas Horst Haugseng ansvar, men ble stoppet av hjemmelagets forsvar. Nå hadde de lyseblå sjansen til å stikke av med et, for å være ærlig, fortjent poeng. Sandnesbenken tok sin siste timeout med 12 sekunder igjen å spille. Det påfølgende angrepet gav ikke uttelling for hjemmelaget og Nærbøsupporterne kunne trekke pusten igjen og sammen med laget juble for 2 nye poeng.

Kampen ble som et lokaloppgjør skal være. Tett, intenst og, for noen, uventet jevnt. Som en Nærbøsupporter kommenterte etter kampen – Nærbø var griseheldige som stod igjen med begge poengene etter kampslutt.