12-målsseier i ligastarten  – Nærbø

12-målsseier i ligastarten

Med nyopprykkede Viking TIF på motsatt banehalvdel forventet nok et fullsatt Sparebanken Vest Arena 2 poeng søndag kveld. Selv om Bergenslaget holdt følge det første kvarteret fikk Nærbø-publikumet det de forventet – seier og 2 poeng i seriestarten.

Kampen første mål var det derimot ikke en Nærbø-spiller som stod for. Den æren fikk bortelagets Carl Harald Gabrielsson to minutter ut i omgangen. Hjemmelaget utlignet ved Gustav Bergendahl i det påfølgende angrepet. Den svenske strekspilleren har sluppet mer til i angrep i Ole Nærlands skadefravær i oppkjøringen og takket for tillitten med sesongens første Nærbømål.

Nærbølaget har trent hardt helt inn mot seriestart og kunne se noe rustne ut i starten av omgangen. Skudd og samspill satt ikke helt enda og gav gjestene muligheten til å både holde følge og gå opp i ledelsen. Litt justering i forsvarsspill fra Nærbøs benk gav resultater og 7-7 ble til 10-7 på kort tid. Inn mot  pause økte hjemmelaget ledelsen ytterligere og kunne gå i garderoben med 17-12 ledelse. Lars Sigve Hamre tronet høyest på Nærbøs scoringsliste med fem fulltreffere og Joachim Søholm Christensen plukket

Da kampen ble blåst i gang igjen etter hvilen var begge Nærbøs kanter byttet ut – Theodor Svensgård og John Thue gav plass til henholdsvis Tord Aksnes Lode og Marius Olseth. Nok en gang var det bortelaget som traff mål først, men det stoppet ikke Nærbø fra å øke ledelsen. 5-målsledelsen fra pausen hadde doblet seg da Tord Aksnes Lode satte inn Nærbøs eneste straffe 19 minutter ut i omgangen.

De blåkleddes seier var aldri truet og alle spillerne, bortsett fra Ole Nærland som nylig er tilbake etter kneskade, fikk tid på parketten. Rusket i Nærbø-maskineriet, som preget starten av kampen, ble blåst bort utover i kampen, og forskjellen mellom laget som er tippet sist og hjemmelaget som er tippet betraktelig høyre på tabellen ble etter hvert tydelig.

Ekstra gledelig at nesten alle utespillerne kunne tegne seg på scoringslista. Lars Eirik Larsen ble Nærbøs toppscorer for kvelden med syv mål, mens Nærbøs beste for kvelden Tord Haugseng kunne notere seg for fire baller bak Viking TIFs målvakt.

Ordfører Jonas Skrettingland foretok den offisielle åpningen av Sparebanken Vest Arena før kampstart

Trener Fredrik Ruud var naturlig nok fornøyd med en 36-24 seier og 2 poeng i sesongens første kamp. Allerede om fire dager kan nye poeng høstes i årets lokalderby mot Sandnes. Vi tipper at en del av de over 1200 tilskuerne i Sparebanken Vest Arena søndag kveld også blir å finne i hallen litt lengre nord onsdag kveld.