Endelig ligastart! – Nærbø

Endelig ligastart!

Sesongstarten er rett rundt hjørnet – søndag klokken 18.00 kastes REMA1000-ligaen 23/24 endelig i gang i SPV Arena. Innsatsen og arbeidet lagt ned i trening skal overføres til kamp og søndag kveld får vi de første svarene etter en oppkjøringsperiode som, som vanlig, har inneholdt mye og tung trening, og skal legge grunnlaget for resultater gjennom sesongen. Kort sagt #blodsnåttogjuling for å skape #stolteøyeblikk

I fjor på denne tiden serieåpnet vi borte mot Kolstad – laget som skulle vise seg å gå nesten feilfritt gjennom sesongen og raske med seg alle nasjonale mesterskap. Hjemme var sølvvinner Elverum første gjest i Sparebanken Vest Arena. Å møte de to sterkeste lagene i ligaen gav oss muligheten å spille de første kampene uten noen særlig press og forventninger hvilende på oss.  

Årets seriestart må sies å være så omvendt av fjorårets vi kan få det. I løpet av fire dager skal vi møte to av lagene som flere har tippet på nedrykksplass – først nyopprykkede Viking TIF søndag før det blir lokalderby på Sandnes i midtuka. To kamper det blir forventet at Nærbø skal gå seirende ut fra, men som av samme grunn vil inneholde snubletråder. Kamper blir ikke avgjort ut fra forventninger, men av innsats og fokus som legges ned på banen. Uten det på plass vil alle kamper i REMA1000-ligaen være utfordrende, uansett om de er tippet på topp eller bunn av tabellen. Akkurat DET minnet nettopp Viking TIF oss om sist vi møte dem i opprykkssesongen 2017-18. Seier i Bergen ville sikret opprykk – Viking TIF avlyste festen ved å holde Nærbø til uavgjort.

Så hvem er vår første motstander? Viking TIF kommer slett ikke fra Stavanger, som de fleste nok forbinder med ordet her omkring. De tre bokstavene bak Viking står for Turn og Idrettsforening og idrettslaget består av hele 16 idrettsgrupper. Håndballgruppas herrelag rykket i vår opp til REMA1000-ligane etter å hva vunnet 1.divisjon med 44 poeng, ett poeng foran naboklubben Bergen Håndball. 

Det er ikke samme troppen som rykket opp i vår som nå trer inn i REMA1000-ligaen. Toppscoreren fra opprykksesongen Kjetil Åndal har forsvunnet til svensk håndball. Høyrekant Emil Hansson skal spille i REMA1000-ligaen, men med Drammens blå drakt i stedet for Viking TIFs mørkeblå. I tillegg takket også kaptein Karsten Enoksen og hovedtrener Khaled Chentout for seg etter opprykket.  Syv nye spillere inn var fasiten for Viking TIF da oppkjøringen startet på sensommeren. Blant disse finner vi et kjent fjes – venstrekant Even Penne har flyttet til Bergen for å studere og har blitt en delt av Viking TIFs elitelag. Med mye spilletid i oppkjøringen er det naturlig at Penne blir en del av troppen som reiser til SPV Arena søndag.  

Hos Nærbø er kun Hundvåg-gutten Jesper Røisland ny inn. Den tidligere Rygerspilleren satte inn 96 mål på 26 kamper i fjorårets førstedivisjon og er sulten på å vise frem sin skuddfarlige venstrearmen også i REMA1000-ligaen. Resten av Nærbøtroppen består av gamle kjente – kontinuitet er stikkordet. 98-generasjonen holder koken og 20-åringene som debuterte i eliten i 2018 har blitt erfarne 25-åringer. 04-generasjonen er fortsatt godt representert, selv om to av dem er lånt ut til 1.divisjonsspill i Bodø for sesongen.  Lars Sigve Hamre og Theodor Svensgård må også regnes til kontinuitetsbærerne, selv uten jærdialekt, mens fjorårets nykommere Joachim Søholm Christensen, Kasper Lothe og Gustav Bergendahl alle har funnet seg til rette i Nærbø-leiren. Svenske Bergendahl har faktisk klart det kunststykket å få sin egen sang på tribunen!

Mange eksperter, både i media og på nett, har spådd utfallet av sesongen som offisielt startet med et noen overraskende uavgjort-resultatet i Kolstad Arena forrige lørdag. Alle er skjønt enige om at Kolstad og Elverum vil stikke av med de to første plassene. Bak dem er meningene mer delte – Nærbø har blitt tippet på alt fra tredje til syvende-plass. Selv er Rune Haugseng og Fredrik Ruud mer lavmælte i sine spådommer – «som vanlig» er sluttspillplass målet, dvs. blant de åtte beste av de fjorten lagene REMA1000-ligaen nå består av.  

Vi gleder oss til å ta imot Viking TIF på hjemmebane søndag og komme i gang igjen. Forrige sesong ble rekordlang, men selv om det gjorde godt med en pause har det klødd lenge nok i fingrene nå! Vi ønsker Viking TIF velkommen til REMA1000-ligaen og spesielt Even Penne velkommen tilbake til Sparebanken Vest Arena, men ser helst at de reiser tomhendte hjem til Bergen igjen.

Sparebanken Vest er kampsponsor og vil foreta en offisiell åpning av Sparebanken Vest Arena før kampstart. De stiller med kaffe og kake klokken 16.30-17.30, samt sørger for at alle under 17 år kan hente ut gratis billett på felt E eller F i appen med koden «SPVforalle»

Har du ikke kjøpt billett enda? Du finner ledige billetter i appen eller her.