Ute av årets sluttspill – Nærbø

Ute av årets sluttspill

Med 2-0 ledelse inn i den tredje semifinalen var Elverum lystne på å sikre finaleplassen i årets sluttspill på sin egen 77-årsdag søndag kveld. Selv om Nærbø stod igjen uten seiere etter de to første kampene var det ikke gitt at det skulle bli enkelt for hjemmelaget i Terningen Arena søndag kveld – men favoritter måtte de finne seg i å være.

Ikke bare stod Elverum med seier i fem av fem møter i tre turneringer så langt i sesongen, kort tid før kampstart ble det også klart at Nærbø måtte stille uten sin høyre bakspiller Lars Sigve Hamre etter et overtråkk på trening fredag.

For en uke siden skjøt Elverum ut av startblokken ved kampstart, mens Nærbø slet med å komme fordi Emil Kheri Imsgard. Søndag så det ut som historien skulle gjenta seg. De blåkledde slet både med å komme forbi Elverums hardtarbeidende forsvar og Imsgard i Elverums mål. Det gikk hele tre minutter før Nærbø fikk sin første ball i nettet ved Ole Nærland – da hadde allerede Elverum truffet tre ganger bak Joachim Søholm Christensen.

Med 5-1 etter seks minutters spill ble starten på søndagens kamp ganske like kampen for en uke siden i samme arena. Like etter fikk Elverums svenske strekspiller Kassem Awad 2 minutter etter å ha vært for tøff mot Andreas Horst Haugseng, knappe to minutter senere klarte Tobias Grøndahl snakke på seg 2 minutters pause på benken. Det overtallsspillet utnyttet Nærbø på best mulig vis og både utlignet og gikk opp i en to-måls ledelse.

Halvspilt førsteomgang og de to motstanderne var like langt. Men så fulgte en periode med bomskudd og redninger fra Nærbøs side som gav muligheten for Thorkildsson-show på Elverums venstrekant. De siste ti minuttene av omgangen satte han ballen fem ganger bak Nærbøs målvakter og var en viktig bidragsyter til at hjemmelaget kunne gå til pause med 18-12 ledelse.

Kampbildet lignet mistenkelig forrige ukes kamp i Terningen Arena. Kunne Nærbø igjen komme tilbake i løpet av andre omgang. Kort svar – ja, det kunne de. For selv om Elverum gikk opp til en åtte måls ledelse tidlig i andre omgang og Gustav Bergendahl fikk se det røde kortet og måtte sette seg på tribunen halvveis ut i andre omgang, hadde gjestene tenkt å selge seg dyrt.

Tord Aksnes Lode var tilbake på banen etter åtte måneder på sidelinjen og takket for tilliten med tre mål, Nærbø endret forsvarsformasjon som bidro til at  25-17 ble redusert til 25-21.

På 27-23 ble det fire minutters måltørke for begge lag før Nærbø igjen fant veien bak Emil Kheri Imsgard og bortelaget var kun tre mål bak. Viktige redninger fra Nærbøs målvakt og en kontring fra Andreas Horst Haugseng reduserte avstanden ned til to mål bak med tre minutter igjen på klokka, men en scoring av Josip Vidovic sendte Elverum tre mål foran igjen – håpet om seier eller ekstraomganger svant hen. I stedet for satte Elverums venstrekant Sindre Heldal kampens siste mål og fastsatte resultatet til 30-26. På dagen de sorte og hvite feiret sin 77. bursdag gav de seg selv den gaven de ønsket seg mest – den 10. sluttspillfinalen på rad.