Feilfri februar så langt – fortsetter fremgangen? – Nærbø

Feilfri februar så langt – fortsetter fremgangen?

Jubelen etter søndagens e-cup avansement i Sparebanken Vest Arena har knapt nok lagt seg før en ny kamp venter i Nærbøs storstue. Kun tre dager etter den overbevisende 11-mål seieren mot slovakiske MŠK Považská Bystrica kommer laget som ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen til Jæren.

Kristian Kjellings Drammen holdt lenge på sølvplassen bak suverene Kolstad, men har i senere tid blitt dyttet ned til bronseplassen av fjorårets mester Elverum. Med 16 kamper spilt har drammenserne vært gjennom like mange ligaoppgjør som motstander Nærbø. Hjemmelaget har i motsetning til gjestene tilbrakt første del av sesongen under sluttspillstreken, noe som også viser igjen i poeng-forskjellen mellom de to langene som ni poeng favør DHK. 

Drammen har vist seg som en vanskelig nøtt å knekke for Nærbø. Først i fjor kom den første seieren, i det som må være en av de mest intense kampene noen gang spilt i Sparebanken Vest Aren (den gang Nye Loen). Nærbøs ecup-bragd fra fjorårssesongen er godt kjent, og finaleplassen kom på bekostning av liga-kollegaen fra Drammen.  

I ligasammenheng derimot, der har ikke Nærbø slått drammenserne… enda. Bortemøtet i november inneholdt både årets dårligste førsteomgang fra Nærbø, med kun 8 scorede mål i løpet av de første tretti minuttene, og en durabelig sluttspurt fra jærbuene i andre omgang som til slutt gav et mer respektabelt resultat tross 3-målstap.

Onsdagen kamp blir Nærbøs femte siden mesterskapspausen. Jærbuene har til gode å avgi poeng så langt i februar – i tillegg til seier i begge ecup-oppgjørene har både Fjellhammer og ØIF Arendal måtte se seg slått av de blå og hvite. De to ligaseirene har ført Nærbø over sluttspillstreken for første gang denne sesongen – å beholde den plassen bør være god motivasjon for å innkassere den første ligaseieren mot Drammen. 

Billetter til onsdagens kamp ligger ute på Nærbøs App og på nett. I tillegg blir det selvfølgelig salg i døra kampdagen. Nærbømedlemmer under 16 år kan hente ut gratis billett på felt E ved bruk av kode fra sine trenere.

Onsdagens kampsponsor er Fargerike Halvorsen

DUELLER Å FØLGE I ONSDAGENS KAMP

Andreas Horst Haugseng – playmakeren som vendte tilbake til barndomsklubben midt i sesongen, få timer etter Drammen og Nærbø møttes i Drammenshallen i slutten av november. I februar har Andreas vist sin verdi som både avslutter og playmaker.

Gøran Sørheim – Drammens playmaker er inne i sin siste sesong på elitenivå. Han ligger øverst på Drammens assisttabell og har ofte vært vanskelig å stoppe mot Nærbø. 

Halvor-Elias Nærland – hele syv ganger denne sesongen har Nærbøs sisteskanse blitt kåret til Nærbøs beste. I flere kamper har Halvor-Elias vist han kan stenge buret – nå sist i europacupen med en redningsprosent på 50%.

Nicolai Wiig – den tidligere BSK-målvakten debuterte for Drammen mot sin gamle klubb tidligere denne måneden og kvitterte med en redningsprosent opp mot 50%. 

Tord Haugseng – Tord leder både mål- og assiststatistikken i ligasammenheng for Nærbø, i tillegg til å være en av de mestscorende Nærbøspillerne i europacupen

Victor Petersen Nordberg – Drammens toppscorer signerte nettopp en ny 2-årskontrakt med DHK, til tross for tilbud fra utlandet. Trivselen i spillergruppa og muligheten til å fortsette å spille under Kristian Kjellings ledelse overbeviste ham til å ta nye år i den blå drakta. I oppgjøret i Drammenshallen stod Nordberg bak syv av Drammens 28 mål.