Fløy inn seieren i siste sekund – Nærbø

Fløy inn seieren i siste sekund

Drammen HK har tidligere vært en hard nøtt å knekke for Nærbø – gjennom fem sesonger på elitenivå har Drammen kun blitt beseiret en gang, men aldri i REMA1000-ligaen og aldri i ordinær tid. Tre dager etter ett fullsatt Sparebanken Vest Arena jublet for avansement i europacupen var det jærske publikummet igjen klar for å støtte sitt lag på jakten etter februars femte seier.

De godt 1100 på tribunen fikk se bortelaget komme best i gang. Nikolai Wiig i DHKs mål fortsatte der han slapp mot BSK tidligere i måneden og plukket skudd både fra distanse, kant og kontring. Nærbøs forsvar og målvakter slet med å tette igjen bakover og halvveis ut i omgangen var gjestene foran med fire mål.

20 minutter ut i omgangen og Drammen var fremdeles de samme fire målene foran. En time-out fra Nærbøbenken fikk justert hjemmelagets spill og Drammens forsprang ble spist opp inn mot pause. De fire målene ble til kun ett bak, 16-17.

Andre omgang åpnet med en redning fra Halvor-Elias Nærland før Nærbøs kantduo John Thue og Theodor Svensgård sørget for tre kjappe scoringer og 2-målsledelse etter kort tids spill. DHK hadde ikke tenkt å slippe taket i kampen, selv om det gikk hele seks minutter før de igjen fikk ballen bak Nærbøs målvakt. Foran hjemmelagets sisteskanse stod et forsvar ledet av Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl som gjorde det vanskelig for Drammen å spille seg til klare sjanser.

Nærbø beholdt ledelsen mot slutten av kampen, men klarte aldri opparbeide seg en større luke enn to mål foran. Et høylytt publikum gjorde sitt best for å støtte sitt lag – taket løftet seg nesten da Joachim Søholm Christensen reddet Ole Henry Dahls syvmeter med åtte minutter igjen på klokka.

Sindre Aho sørget for at DHK lå kun ett mål bak igjen med fem minutter igjen av kampen, etterfulgt av en målløs periode fra begge lag. Med tretti sekunder igjen klarte Hermann Vildalen krangle seg forbi Nærbøs forsvar og utligne til 25-25. Etter kun åtte scoringer i andre omgang, så det ut som gjestene likevel kunne få med seg ett poeng hjem fra Jæren.

Nærbøspillerne hadde ikke tenkt å la sjansen til endelig å straffe Drammen i ligasammenheng går fra seg. Med knappe tretten sekunder igjen på klokka la Fredrik Ruud ned timeout-kortet for før kampens siste angrep. Den planleggingen tok spillerne selv seg av – spill syv mot seks og luftpasning ut mot venstrekant John Thue. Passingen mot John var kanskje ikke et skoleeksempel på luftpasning, men venstrekanten fikk likevel plukket med seg ballen, satt den bak Drammens målvakt og fastsatte sluttresultatet til 26-25.

Drammens beste ble Oskar Olafsson som viste sin styrke både fremover og bakover på banen. Nærbøs beste spiller ble stemt fram av publikum som viste de satte pris på Kasper Lothes bidrag til seieren over Drammen. Playmakeren som kom fra 1.divisjonslaget Follo før sesongen fikk mye spilletid i onsdagens kamp og takket for tilliten med tre spillemål og en straffescoring.

Med onsdagens seier tok Nærbø nok et steg bort fra sluttspillstreken og hoppet opp til sjetteplass på tabellen. Drammen beholder sin tredjeplass, men nå kun ett poeng foran Runar Sandefjord på fjerde. Fra Haldens femteplass med 17 poeng skiller kun tre poeng ned til BSK med 14 poeng under sluttspillstreken – REMA1000-ligaen er på ingen måte avgjort, selv om seriegullet sannsynligvis er det.

Nå venter en halvannen uke kamp-pause for de fleste Nærbøspillerne. De yngste spillerne i troppen skal til Final8 i Arendal og spille G20-NM finale til helgen, resten av laget får spillepause frem til lokaloppgjøret mot Sandnes i Sandneshallen 5.mars. De kan ta en liten pause vel vitende om at de har gjennomført en fantastisk februar fri for feilskjær.