2 nye poeng sikret i Nadderud Arena – Nærbø

2 nye poeng sikret i Nadderud Arena

Utgangspunktet var ganske ulikt for onsdagens to motstandere i Nadderud Arena. Haslum, som allerede var klar over at de må ut i kvalifisering for å beholde sin eliteserieplass, kunne spille uten press og med lave skuldre. Nærbø står midt i en travel kamprekke som skal avgjøre både sluttspillplass og en eventuell semifinale i europacupen.

Nærbøtrener Fredrik Ruud var før onsdagens kamp klar på at Haslum ikke var å se på som en lett oppgave. Nærbøspillerne hadde knappe nok rukket hjem fra søndagens kamp i Kroatia før en ny flytur til Oslo. Tord Haugseng var tilbake etter sykdom, mens Halvor-Elias Nærland var eneste målvakt i troppen da Joachim Søholm Christensen måtte kaste inn håndkledet med sykdom før avreise. 

Hjemmelaget scoret kampens første mål, Nærbøs Lars Sigve Hamre kvitterte umiddelbart. Og slik fortsatte omgangen – lagene fulgte hverandre i målprotokollen, ispedd gode målvaktsprestasjoner fra både Thomas Langerud Kristoffersen hos Haslum og Nærbøs Halvor-Elias Nærland. 

Nærbø tok ledelsen for første gang etter knappe åtte minutter ved Andreas Horst Haugseng og gav den aldri fra seg igjen. Til tross for både tekniske feil og bomskudd økte bortelaget ledelsen utover omgangen og da Lars Sigve Hamre satte inn omgangens siste mål var forskjellen blitt fire mål i favør Nærbø.

Nærbø åpnet andre omgang med scoring av Kasper Lothe og innen kort tid hadde de fire målene foran Haslum økt til seks. Hjemmelaget reduserte til fire mål bak før Nærbø stakk fra igjen… med femten minutter igjen av kampen ledet jærbuene med åtte.

En sluttspurt fra hjemmelaget førte de nesten i hælene på Nærbø mot slutten av kampen, men nærmere enn to mål kom aldri de rødkledde denne onsdagskvelden. Som i Sparebanken Vest Arena i høst satte Haslum kampens siste mål i sekundene før slutt, uten at det ble kampavgjørende denne gangen. Nærbø står fortsatt uten tap i 2023 og holder grepet om femteplassen på tabellen, to serierunder før slutt. 

John Thue ble kåret til Nærbøs beste onsdag kveld etter sine ni scoringer. Både Halvor-Elias Nærland og Thomas Langerud Kristoffersen endte på 34% redninger, ganske utrolig med tanke på at det ble scoret 64 mål til sammen i kampen. 

Neste oppgave for Nærbø er den avgjørende kvartfinalekampen i EHF European Cup mot MRK Sesvete i Sparebanken Vest Arena søndag 26.mars. Billetter til den kampen kan kjøpes i appen eller her.