Ett skritt nærmere – Nærbø

Ett skritt nærmere

Det var glissent på tribunen i Nadderud Arena og litt mer glissent enn vanlig også på Nærbøs benk under torsdagens åttedelsfinale mot Haslum. Både Lars Sigve Hamre og Tord Aksnes Lode ble værende hjemme på Jæren med skader, noe som gav plass til Jonas Mælen og Lars Thomas Line i bortelagets tropp.

Theodor Svensgård innrømmet før kampstart at lysten til å revansjere tapet i Nye Loen for kort tid siden var stor. Det samme var lysten til å ta Nærbø ett skritt videre mot Final8, men første steg på den veien var å gjøre jobben i Nadderud Arena. Ett blikk på resultatene de to lagene mellom de siste sesongene pekte mot en jevn åttedelsfinale.

Og jevnt ble det i starten – lagene fulgte hverandre tett de første minuttene av kampen før hjemmelaget rykket litt fra etter 8 minutter. 8 nye minutter spilt, Nærbø utlignet, lagene var igjen like langt og fortsatte å skygge hverandre. Med litt over 5 minutter igjen av omgangen så Haslum seg nødt til å ta en time-out der hjemmelaget fikk beskjed av trå til litt mer i forsvar. Hva Rune Haugseng og Fredrik Ruud sa til sine spillere hørte vi ikke, men at det handlet om forsvarsspill også der mistenker vi. For Nærbø gikk ut i et aggressivt 4-2 forsvar som stresset hjemmelaget og sørget for at en 14-13 ledelse til de rødkledde ble snudd til 14-19 til det for anledningen grønnkledde bortelaget til pause.

I pausepraten spådde Fredrik Ruud at Haslum ville legge om til 7 mot 6 i løpet av de siste 30 minuttene. Det fikk han helt rett i og Haslum klarte å hente inn noe av Nærbøs forsprang, men kom aldri nærmere enn to mål bak. Gjestene beholdt kontrollen gjennom andre omgang og kunne til slutt juble for 34-31 seier og videre avansement til cupens kvartfinale. John Thue ble kåret til Nærbøs beste spiller, Kristian Michaelsen Gjestruddet samme for hjemmelaget.

Etter ukens åttedelsfinalene er alle åtte gjenværende lag fra REMA1000-ligaen – Nærbø, Elverum, Fjellhammer, KRS Topphåndball, Runar Sandefjord, Drammen, Kolstad og ØIF Arendal. Fredag klokken 16.00 trekkes kvartfinalene – da får vi vite hvem Nærbøs kvartfinalemotstander blir.

NMs semifinaler, bronsefinaler og finaler spilles denne sesongen siste helgen i februar under Final8 i Arendal