Avgjort i siste sekund – nok en gang – Nærbø

Avgjort i siste sekund – nok en gang

Det var søndag kveld med Haslum på motsatt banehalvdel årets poengsanking skulle begynne for Nærbø. Haslum, som som Nærbø stod bokført med to tap før de kom til Nye Loen, hadde nok også tenkt samme tanke – i tillegg til et ønske om å revansjere ett-målstapet i siste sekund fra desember i fjor.

Det så tidlig positivt ut med blå og hvite øyne – Joachim Søholm Christensen plukket skudd etter skudd fra Halsum, forsvarsspillet satt, det samme gjorde angrepsspillet. Hjemmelaget plasserte ballen bak Thomas Langerud Kristoffersen i Haslummålet fire ganger før de klarte det samme bak Nærbøs målvakt. Men selv om hjemmelaget ledet hele første omgang klarte de likevel aldri helt riste av seg Bærumslaget som pendlet mellom å være tre og fem mål bak. Etter halvspilt kamp ledet Nærbø 15-13 og flesteparten av de 1237 i Nye Loen følte nok på at laget deres hadde noenlunde kontroll på kampen.

Den kontrollen forsvant i andre omgang. At Thomas Langerud Kristoffersen kan stenge målet har han bevist før og søndag intet unntak. Nærbø bommet og bommet, både skudd og innspill, Haslum reduserte og utlignet til 22-22 halvveis ut i omgangen. Halvor-Elias Nærland kom inn i Nærbøs mål og hindret flere ganger Haslum å rykke fra. I stedet for var det hjemmelaget som fikk en liten pustepause med to måls ledelse.

Nærbø slet fremdeles med å plassere ballen bak Haslums målvakt, både ben og hoder ble slitne de siste minuttene og bortelaget overtok føringen i kampen igjen med 24-25 da det gjenstod 6 minutter på kampuret – to mål av Torger Edland og Tord Haugseng skapte balanse i målprotokollen igjen. Med to minutter igjen å spille benyttet både Haslum og Nærbø seg av sine siste time-outer for å forsøke å hale seieren i land.

Med tretti sekunder igjen å spille hadde hjemmelaget sjansen til å ende kampen på samme måte som i fjorårets oppgjør. I år gikk derimot skuddet utenfor og Haslum fikk sjansen til å revansjere tapet fra siste besøk i Nye Loen. Den sjansen tok de med begge hendene, eller nærmere bestemt med Aleksanders Høiness sin høyre hånd, som satte inn kampens siste mål og kunne juble for 27-26 seier med sine lagkamerater.

Nærbøs første seier lar vente på seg. I dag var det nok mange som ventet at den skulle komme, men som trener Rune Haugseng uttalte etter kampen – det er ingen lette kamper i REMA1000-ligaen. For å vinne må alle faser i spillet fungere og søndag kveld ble angrepsspillet for nølende. I dag lykkes Haslum bedre enn Nærbø og fortjente seieren.

Som ventet ble målvakt Thomas Langerud Kristoffersen kåret til Haslums beste spiller mens syvmålsscorer Tord Haugseng ble Nærbøs beste i dag. For Nærbø venter nå cupkamp mot Åsane neste helg før en vanskelig bortekamp mot ubeseirede Runar Sandefjord 2.oktober. Neste sjanse å vise seg frem for supporterne i Nye Loen blir lokaloppgjøret mot Sandnes fredag 7.oktober. Billettene til det oppgjøret ligger allerede ute i appen.