Revansje søkes i Nadderud Arena – Nærbø

Revansje søkes i Nadderud Arena

Haslum står med en seier og to fattige poeng når vi nå nærmer oss innspurten i REMA1000-ligaen 2022-23. De to poengene sikret de seg tre sekunder før full tid i Sparebanken Vest Arena, i en kamp der Nærbø bommet og rotet bort sin ledelse mot slutten av kampen. 

En kan argumentere med at jærbuene allerede har fått sin revansje etter å ha vunnet cupkampen i Nadderud Arena en måned senere, men ikke helt. Cupkamper gir som kjent ikke poeng og det er det Nærbø jakter på Østlandet onsdag kveld. De 20 poengene på 5.plass ser kanskje betryggende ut, men det er ikke mer enn tre poeng ned til ØIF Arendal under sluttspillstreken. Alt å spille for altså, for et Nærbølag som kommer direkte fra en ny europacupbragd i Kroatia. 

Haslum har ikke like mye å spille for, bortsett fra ære. Etter tapet for Sandnes for en måned siden er håpet om å klatre over kvalifiseringsstreken borte. Men med omleggingen av seriestrukturen midtveis i sesongen trenger de ikke bekymre seg for direkte nedrykk. I stedet skal de ut i kvalifisering mot 3.plassen i 1.divisjon, som akkurat nå Bergen Håndball innehar.   

Det er ingen på Nærbø som tar lett på turen til Nadderud Arena, de lærte på harde måten i høst at en seier i REMA1000-ligaen krever at en er  100% påskrudd. Og påskrudd har de vært siden februar, åtte seire av åtte mulige sier sitt. 29 innslupne mål på to kamper sier enda mer, både forsvar og målvakts spill har vært solid for de blå og hvite.

Mens vi snakker om målvakter – Haslum har også en målvakt som kan bli kampavgjørende. Thomas Langerud Kristoffersen er inne i sin siste sesong for Haslum før han blir proff i polske Wisla Plock. I Sparebanken Vest Arena stod han med en redningsprosent på 37 og var med det absolutt medvirkende til Haslums eneste seier. 

Kampen mot Haslum kommer mellom de to kvartfinalekampene i europacupen. Søndag spilles returkampen mot kroatiske MRK Sesvete hjemme i Sparebanken Vest Arena. Billetter til den kampen kan kjøpes i app og på nett