Lokalderby, full tribune og 2 poeng – Nærbø

Lokalderby, full tribune og 2 poeng

Sandnes åpnet best på eget dekke søndag kveld – de hadde tydelig gjort hjemmeleksen sin da «storebror» Nærbø stod på motsatt banehalvdel. For som Rune Haugseng sa før kampen – Sandnes har flere Nærbø-gutter på laget med mer inngående kunnskap om Nærbø-laget enn andre motstandere.

De lyseblå begynte kampen med godt forsvarsspill mot grønnkledde Nærbøspillere. Det kollektive spillet til bortelaget ble revet i stykker og skuddforsøkene ble stoppet av Per Ingvald Søyland Bø i Sandnesmålet eller smalt i reklameskiltene ved siden av. At det nesten gikk fire minutter før Andreas Horst Haugseng satte Nærbøs første mål er uvanlig nok…..men at det gikk hele tolv minutter før dagens andre bortescoring kom må sies å være en skikkelig måltørke. Da hadde allerede Sandnes satt fem baller bak Joachim Søholm Christensen.

Men i håndball svinger det som kjent fort – allerede 90 sekunder senere stod det 5-4 på resultattavla. Nærbø hadde, godt hjulpet av et par Sandnesutvisninger, begynt opphentingen til høylytt jubel fra sine bortesupportere som var i overtall i Sandneshallen søndag kveld. Omleggingen til et mer utgruppert forsvar og en målvakt som plukket flere av hjemmelagets skudd fikk gang på Nærbøs kontringsspill og den siste halvdelen av omgangen var bortelaget best i Sandneshallen. Kasper Lothe satte omgangens siste mål ved å omtrent å slenge ballen bak hjemmelagets målvakt fra spiss vinkel – det stod 10-17 til pause.

Hvis noen av de over 800 på tribunen trodde kampen var over til pause, var det et Sandneslag lystne på å motbevise det som kom på banen etter hvilen. Som i første omgang traff hjemmelaget mål mens Nærbø slet med å finne vei gjennom de lyseblås forsvar. Med et kvarter igjen å spille hadde jærbuene kun scoret fire mål mot hjemmelagets åtte. Syvmåls-ledelsen var redusert til tre og Nærbø-benken tok en nødvendig timeout der spillerne fikk klar beskjed om å begynne å bruke hodet.

Med 9 minutter igjen holdt Nærbø fortsatt på sin tremåls-ledelse med 20-23. Sandnes var ferdigscoret for kvelden, mens bortelaget klarte å putte tre mål til før kampslutt og fastsatte resultatet til 20-26. Unggutten Jesper Edland satte inn Nærbøs 26. og siste mål i kampen.

Søndagens seier kan ikke sies å komme etter en spesielt velspilt kamp, til det var feilene for mange hos begge lag. Målvakt Joachim Søholm Christensen ble kåret til Nærbøs beste etter en redningsprosent på 44%, strekspiller Marius Galtung Ferkingstad ble Sandnes sin beste spiller etter sin innsats i forsvar.

2 nye poeng og fortsatt uten tap i 2023 betyr ett steg opp på tabellen til femteplass for Nærbø. Nå venter en 10 dagers pause i kampprogrammet før Joachim Søholm Christensens tidligere klubb Runar Sandefjord kommer til Sparebanken Vest Arena. Billetter til den kampen er allerede lagt ut for salg og kan kjøpes her og i appen.