Nabobesøk i Nye Loen – Nærbø

Nabobesøk i Nye Loen

Årets sesong i REMA1000-ligaen inneholder en skikkelig godbit for de som elsker håndball på Jæren – et skikkelig lokaloppgjør mellom Nærbø og Sandnes. Både de blå og hvite og de lyseblå kan se frem til #fullhall og full kok på tribunen. 

Nærbø har blitt klassifisert som storebror mellom de to klubbene. Det er forståelig med tanke på Nærbøs tabellplasseringer de siste sesongene kontra et Sandnes som er nyopprykket. Et blikk på tabellen gir ikke et like klart bilde over styrkeforholdet mellom de to naboene – Sandnes står med 2 poeng etter 4 kamper, Nærbø har fortsatt til gode å ta sin første seier. 

En skal ikke se bort fra at det blir en intens kamp både på bane og tribune fredag kveld. Lokaloppgjør har ofte en helt egen nerve og lever sitt eget liv, uavhengig av forventninger og tabellposisjoner. Bare for å krydre lokaloppgjøret litt ekstra – Sandnes har flere tidligere Nærbøspillere i sin spillerstall, blant annet Henning Lea Knutsen som i vår fikk tildelt gullmedalje i EHF European Cup etter å hva vært lånt ut til nettopp Nærbø i desember. 

En tidligere lyseblå har også funnet veien til Nye Loen – selv om vi etter fire sesonger nesten regner ham som Nærbø-bu har Lars Sigve Hamre flere sesonger i bak seg hos naboen nord for Skjævelands-broen. Han er imidlertid ganske så klar i sine uttalelser til Jærbladet etter tapet mot Runar tidligere i måneden: «Vi må og skal slå Sandnes. Vi er bedre enn dem, og det skal vise. Det skal smelle!»

Klikk her for å lese mer om Håndballpakke hos TV2 Play

At det kommer til å smelle både i dueller på banen og fra klapperne fra kampsponsor Risa AS på tribunen er vi ikke i tvil om. Det ryktes om at det kan bli #fullhall fredag kveld, i skrivende stund jobber arrangementskomiteen på spreng med å klargjøre ekstra sitteplasser slik at flere kan få oppleve lokalderbyet på nært hold. Følg med på sosiale medier i løpet av torsdag kveld og fredagen – vi oppdaterer fortløpende når billetter frigjøres 😊