Viktig kamp hos naboen i nord – Nærbø

Viktig kamp hos naboen i nord

Resultatmessig har oppstarten etter mesterskaps-pausen vært en opptur for Nærbø. Tre seire har gitt 6 poeng og ført jærbuene over sluttspillstreken for første gang siden seriestarten i august. Når vi nå går inn i mars måned gjenstår kun fem seriekamper av årets REMA1000-liga – og søndag venter sesongens korteste reisevei. 

Det blir ofte snakket om storebror og lillebror når Nærbø, Sandnes og håndball nevnes i samme åndedrag. Det betyr på ingen måte at kampen i Sandneshallen søndag kan stemples som en lett kamp for Nærbø-laget. Rune Haugseng har i Jærbladet gitt kampen merkelappen «skummel» og blant annet pekt på Sandnes sitt forsvarsspill og de lyseblås nylig anskaffede strekspiller Marius Galta Ferkingstad som mulige snubletråder for 2 nye Nærbø-poeng. Og ingen skal være i tvil om at Sandnes har lyst å ta skalpen til storebror i egen hall!

På Sandnes finner vi flere med fortid på Nærbø –  brødreparet Henning og Tord Lea Knutsen, kantspillerne Jon Kristian Slettebø, Hermann Langeland-Knutsen og Martin Helland samt målvakt Per Ingvald Søyland Bø har alle en fortid i blått og hvitt. Motsatt vei gikk Sandnesgutt Lars Sigve Hamre foran 2019/20-sesongen. Han er inne i sin fjerde sesong for Nærbø og har gjennom alle fire sesonger vist seg som en viktig brikke både fremover og bakover på banen.

Store deler av inneværende sesong har både Nærbø og Sandnes ligget rundt hver sin strek på tabellen, de blå og hvite like under sluttspill-streken, de lyseblå rundt kvalifiserings-streken. En resultatmessig sterk februar har løftet Nærbø-laget til en foreløpig 6. plass mens Sandnes, godt hjulpet av en omlegging av seriesystemet, langt på vei beholdt sin eliteserieplass etter hjemme-seieren over Haslum forrige serierunde. Det gir hjemmelaget muligheten til å spille uten press, mens Nærbø bør fortsette å plukke poeng for å holde seg over streken i en utrolig jevn kamp om sluttspillplassene.

I motsatt oppgjør i oktober 2022 var det Nærbø som kunne juble for seier

Vanligvis er det vanskelig å få jærbuen nord for Skjævelandsbrua – på søndag blir det nok ikke like utfordrende. Vi tviler ikke på at det blir kamp både på bane og tribune når dommeren blåser i gang Sandnes-Nærbø. Kampstart i Sandneshallen er klokken 18.00, billetter til kampen kan du kjøpe her