Fortsatt land over by – Nærbø

Fortsatt land over by

Rammen rundt fredagens kamp i Nye Loen kunne ikke vært bedre. 1464 tilskuere på tribunen gav tilnærmet #fullhall. To motstanderlag med knappe 25 km.  avstand mellom sine to hjemmearenaer. På ene siden et Nærbølag på poengjakt, men fortsatt klar favoritt. På andre siden ett for anledningen hvitkledd Sandnes som var ute etter å yppe seg mot storebror, særlig med flere tidligere Nærbøspillere i troppen.

Som i de fleste kampene denne sesongen fikk Joachim Søholm Christensen tillit i målet fra start. Han takket for tilliten ved å så å si stenge buret de første minuttene, noe som gav Nærbø muligheten å kjøre kontra. Allerede etter 9 minutter måtte Sandnes-trener Dalibor Sedjak ta kveldens første timeout – da stod det allerede 7-2 til hjemmelaget etter en tempofylt start av kampen.

Det virket ikke som stoppet i spillet hjalp bortelaget nevneverdig – Nærbø holdt fortsatt avstanden på fem mål. «Jokke» fortsatte å redde, resten av laget fortsatte å løpe fra Sandnes. Midtveis i første omgang var bortelagets Kristoffer Iversen uheldig og traff Nærbøs sisteskanse i ansiktet i et forsøk på å sette ballen rundt ham. Nærbøs målvakt gikk i bakken og måtte etter hvert gi fra seg plassen til Halvor-Elias Nærland etter smellen.

God stemning også på banen under fredagens lokaloppgjør mellom Sandnes-spiller Tord Lea Knutsen og Nærbøs Lars Sigve Hamre

Hjemmelaget økte ledelsen til både 6 og 7 mål før tekniske feil og noe rot i angrepsspill tillot Sandnes å kontre inn fire mål på rappen før pause. Da var Nærbøs ledelse redusert til fire mål, 18-14

Fantastisk stemning i på tribunen under lokaloppgjøret med 1464 tilskuere på plass i Nye Loen fredag kveld.

De siste tretti minuttene åpnet med tre kjappe mål til Nærbø. Den behagelige luka på syv mål ble igjen etablert og nå slapp hjemmelaget aldri Sandnes tilbake i kampen. Halvor-Elias Nærland bestemte seg for å gjøre det samme som målvaktskollega Søholm Christensen i første omgang – han stengte til tider buret.

Nærbø hadde lokaloppgjøret i sin hule hånd og trenerteamet kunne mot slutten av kampen slippe ungdommen til i angrep – en stund var den overvekt av 03 og 04 modeller på banen for de blå og hvite. Blant annet slapp Marius Olseth og Lars Thomas Line til på hver sin kant og takket begge for tilliten med sine første eliteseriemål. Resultatet ble til slutt en solid ellevemåls-seier 36-25 og årets to første poeng kunne innkasseres.

Kveldens to beste prestasjoner? 10-målsscorer John Thue, fortjent stemt frem av hjemmepublikummet til Nærbøs beste spiller, og dagens publikum som skapte en magisk stemning i Nye Loen. Nærbøgutt Henning Lea Knutsen ble kåret til Sandnes sin beste spiller. Begge fikk bestemannspremier levert av kampsponsor og generalsponsor Risa AS.

I ukene fremover venter en landslagspause, der Torger Edland og Lars Eirik Larsen for første gang er kallet inn på 02-landslaget. Torsdag 20.oktober blir det et gjensyn med Haslum i cupen før neste REMA1000-ligakamp søndag 23.oktober hos Preben og hans KRS Kristiansand.