14 minutter måltørke avgjorde – Nærbø

14 minutter måltørke avgjorde

«A game of two halfs” heter det på et annet språk enn norsk –  og det var akkurat det som skjedde i Drammenshallen onsdag kveld. Etter en katastrofal scoringstørke i første omgang var det et annet Nærbø som kom på banen etter pausen og nesten klarte røve med seg poengene mot Drammen.

Første omgang kan beskrives med ett ord – rotete! Nærbø hadde ikke verdens beste inngang til kampen med sen ankomst til hallen og ditto dårlig oppvarming. Etter kampstart scoret begge lag jevnlig de femten første minuttene, og selv om Drammen en liten stund ledet med tre mål brukte ikke Nærbø lang tid på å redusere ledelsen ned til ett mål igjen. Lars Sigve Hamre smalt inn Nærbøs syvende mål etter halvspilt omgang, men så var det full stopp for jærbuene.

Nærbøs angrepsspill stokket seg, ballen gikk mer på tvers enn mot mål og det fungerte dårlig å prøve å tre inn ballen til strek gjennom hjemmelagets kompakte midtforsvar. Hele 14 minutter gikk før Torger Edland satte Nærbøs åttende mål rett før pause. Da hadde Drammen rukket å løpe inn 14 mål og kunne gå i garderoben med en komfortabel seksmåls-ledelse.

Ryktene sier at trener Fredrik Ruud var mindre blid i garderoben og det så ut som den alvorspraten i garderoben hadde sin funksjon. For det var et annet Nærbø som kom på banen i andre omgang – forsvaret fungerte bedre, Halvor-Elias Nærland vartet opp med flere flotte redninger og fremover begynte endelig skuddene å finne veien dit de skulle.

Nærbøs trener Fredrik Ruud var mindre blid i garderoben etter første omgang. Her fra søndagens NM-kamp mot Elverum i Nye Loen.

Drammen hadde derimot  ikke tenkt å la den solide ledelsen fare så lett og satte gang etter gang fart fra avkast. 10 minutter ut i andre omgang var hjemmelaget fortsatt de samme seks målene foran. Nærbø la om til 7 mot 6 og to streker i angrep.  Sakte, men sikkert minsket avstanden på resultat-tavla. Tord Haugseng brakte Nærbø helt opp i ryggen på Drammen med Nærbøs 23. mot hjemmelagets 24.mål. Da var det fem minutter igjen av kampen.

Nå kan du følge Nærbøs bortekamper på TV2Play – håndballpakka kan du bestille ut desember ved å sende kodeord «håndball» til SMS 26199

Til tross for heroisk innsats de siste minuttene klarte aldri Nærbø å utligne – i stedet for satte Drammens Oskar Olafsson spikeren i resultat-kista ved å øke hjemmelagets ledelse til 27-24 med kun ett minutt igjen på klokka. Begge lag satte hvert sitt mål i sluttminuttene og Drammen kunne nok en gang juble for seier over Nærbø i egen hall.

Halvor-Elias Nærland ble kåret  til  Nærbøs beste spiller etter sin innsats mellom stengene onsdag kveld. Hjemmelagets Ole Henry Dahl ble Drammens beste etter å ha tegnet seg syv ganger på scoringslista.

Etter kampen gikk ikke turen hjem til Jæren for Nærbø-laget. I stedet for tok de  turen til Gardermoen og en overnatting der før de vender nesen mot Finland og europacupkamp mot BK-46 førstkommende lørdag. Til den kampen bør de glemme onsdagens førsteomgang og ta med seg innstilingen og kampviljen fra de siste tretti minuttene.