Fulle tribuner og et revansjesugent hjemmelag – Nærbø

Fulle tribuner og et revansjesugent hjemmelag

Søndag tapte begge hver sin kvartfinale i NM – onsdag er det ligapoeng Nærbø og Drammen kjemper om i foran fulle tribuner i Drammenshallen.

Sist Drammen og Nærbø møttes var i europacupens semifinaler i vår. De gikk Nærbø seirende ut av etter en intens staffekastkonkurranse i Nye Loen. I REMA1000 ligaen er historien en annen, Drammen har alltid hatt et godt tak på jærbuene i ligasammenheng. 

Så hva møter Nærbø i Drammenhallen onsdag? Bakerst har Drammen målvakts-paret André Bergsholm Kristensen og Andreas Kjell Björkman Myhr. De to målvaktene får god hjelp av et av ligaens mest solide forsvar som, ikke ulikt Nærbø, ofte endrer formasjon ut fra kampbildet. 

Fremover styrer Sindre Aho og Gøran Solheim angrepsspillet. Solheim, som legger opp etter sesongen, har ofte vært plagsom god mot Nærbø. Ikke bare som målscorer, han er like viktig som tilrettelegger og assistkonge. På toppen av Drammens målscorerliste finner vi Victor Peterson Norberg og Ole Henry Dahl, sammen med nevnte Aho og Solheim. Strekspillerne Kristian Rammel og August Olsen Storbugt er viktige både fremover og bakover på banen.

Drammens solide forsvarsspill gir ofte muligheten å løpe inn enkle mål på kontringer. Nærbøs oppskrift er tilnærmet lik hjemmelagets – et kompakt forsvar som gir gode arbeidsvilkår for målvaktene og raske ankomster. Kjappe avkast har også vist seg å være et effektivt angrepsvåpen som begge lag benytter seg av. 

Onsdagens kamp er kronekamp og går for fulle tribuner i Drammenshallen. Det vil gi hjemmelaget fordelen av fullt trøkk og ekstra støtte fra publikum. Etter 10-målstapet mot Kolstad søndag, og med vårens europacup-tap i minne, har nok hjemmelaget lyst å vise seg fra sin beste side på egen parkett og befeste sin andreplass på tabellen. 

Nærbø må også legge fra seg sitt cuptap mot Elverum og prøve å pense tilbake til kampformen de har vist den siste måneden.  Jærbuene har plukket poeng i de fire siste ligakampene, men stiller ikke som favoritt i Drammenshallen. Den rollen må hjemmelaget Drammen finne seg i å ta. 

Tilbudet «Håndballpakka» varer ut desember – send kodeordet «håndball» til SMS 26199

Kampstart er onsdag 30.11 klokken 18.30 og sendes på Tv2Play.