Ingen cupbombe i Åsane Arena – Nærbø

Ingen cupbombe i Åsane Arena

Sjelden har Nærbø vært større favoritter enn før 3.rundekampen i NM mot 2.divsjonsklubben Åsane. Kampen gav ingen cupbombe – Nærbø kunne til slutt dra hjem til Jæren med en komfortabel seier 41-28 og videre avansement til cupens 4. runde.

Fredrik Ruud og Rune Haugseng hadde kun 12 spiller med seg til Åsane Arena søndag ettermiddag. Strekspiller Ole Nærland og venstrekant John Thue stod over kampen, mens høyrekant Tord Aksnes Lode fortsatt ikke er spilleklar. Dermed ble det mer og velkommen spilletid for venstrekant Gustav Halvorsen, strekspillerne Gustav Bergendahl og Lars Eirik Larsen samt bakspiller Jonas Mælen.

Nærbø tok oppskriftsmessig ledelsen i kampens første minutter og var fort oppe i en 1-5 ledelse. Hjemmelaget hang ikke med hodet av den grunn – derimot hang de overraskende godt med de neste femten minuttene.  Mye takket være 17 år gamle Eirik Riis Follesø. som både forsvar og målvakter hos Nærbø slet med å stoppe i første omgang. Da trener Fredrik Ruud valgte å ta kampens første timeout etter 20 minutter var Nærbø kun foran med ett mål, 10-11, og nevnte Follesø hadde satt seks av hjemmelagets ti mål.

Hva enn Fredrik Ruud og Rune Haugseng kommuniserte i den timeouten vet vi ikke, men effekt hadde det i alle fall. Et mer utgruppert forsvar tvang Åsane til tekniske feil og de åtte siste scoringene i første omgang tilhørte alle Nærbø. Bortelaget kunne dermed gå til pause med 9-målsledelse, 10-19.

Andre omgang begynte med både scoring og utvisning til Nærbø før 2 minutter var spilt uten at hjemmelaget klarte utnytte overtallet i særlig grad. Nærbø ledet med elleve mål etter 40 spilte minutter og kampen var i realiteten avgjort. Alle Nærbøs spillere fikk tilnærmet lik spilletid og flesteparten tegnet seg på scoringslista. I andre omgang satte Nærbø 22 mål mot Åsanes 18 – det gav sluttresultatet 28-41 og oppskriftsmessig videre avansement til NMs 4.runde for eliteserielaget.

Søndagens seier kan neppe kalles den mest velspilte fra Nærbøs side, men gav mulighet for flere spilleminutter enn vanlig til noen av spillerne og hvile til de som trengte det. Det kan vise seg viktig med hardere oppgjør i vente i ukene som kommer. Dagens toppscorer for Nærbø ble høyrekant Theodor Svensgård med til sammen tretten scoringer.

Høyrekant Theodor Svensgård ble kampens toppscorer

Mål Nærbø; Theodor Svensgård 12+1, Lars Eirik Larsen 7, Lars Sigve Hamre 5, Torger Edland 4, Tord Haugseng 4, Gustav Halvorsen 3, Jonas Mælen 2, Gustav Bergendahl 2, Kasper Lothe 1

Neste helg venter en vanskelig bortekamp mot foreløpig ubeseirede Runar Sandefjord før Sandnes kommer til Nye Loen til et skikkelig nabo-oppgjør fredag 7.oktober. Billettene til den kampen er ligger allerede ute på Nærbøs App eller kan kjøpes her.