Sesongens tredje møte med ØIF Arendal – Nærbø

Sesongens tredje møte med ØIF Arendal

ØIF Arendal og Nærbø hadde begge kampfri siste helgen i februar, men hadde til gjengjeld begge vanskelige bortekamper i uken som var. Nærbø tok en viktig borteseier i Halden, mens ØIF Arendal gikk på et knapt tap i Åsane Arena mot Bergen. Og at det var nettopp Bergen som tok poengene i den kampen gjør søndagens kamp mot ØIF Arendal ekstra viktig for jærbuene. 

For med de to poengene Bergen sikret seg i uken ble de liggende rett bak Nærbø på tabellen, for den nøytrale tilskuer et perfekt utgangspunkt for Vestlandsderbyet mellom de to neste helg. Den ikke fullt så nøytrale jærbu hadde nok heller sett at ØIF tok med seg de poengene hjem til Arendal. 

Men tilbake til søndagens oppgjør i Sparebanken Vest Arena. Ikke bare har ØIF et poengtap fra uken å gjøre opp for, vi mistenker de også er ute etter hevn for tapet i NMs åttendelsfinale tilbake i oktober. Da, som nå, lå Arendals-laget bedre til på tabellen og kom til Jæren som store favoritter. Det tok imidlertid ikke hardtarbeidende Nærbø-spillere hensyn til og sendte de sorte og røde hjem med tap. 

Siden NM-kampen i høst har Nærbø og ØIF stort sett befunnet seg i motsatt ende av tabellen, og sørlendingene gikk også seirende ut fra det første ligamøtet mellom de to i Sparebanken Sør Amfi. ØIF har vært oppe og snust på bronseplassen med jevne kamper mot både Elverum og Kolstad, Nærbøs sesong har vært mer som en berg- og dalbane, men etter landslagspausen har form-pilen vist mest oppover for de blå og hvite. På de fem første kampene i 2024 har ØIF Arendal og Nærbø begge plukket med seg syv poeng av ti mulige – vi kan håpe på en jevn og spennende batalje i Sparebanken Vest Arena søndag!

ØIF Arendal kommer til å selge seg dyrt i søndagens kamp. Etter tapet i Bergen onsdag utrykte sørlendingenes hurtige venstrekant Dagur Gautason skuffelse over poengene som gikk tapt og lovet at laget skulle vise seg fra en bedre side mot Nærbø. Han stod bak hele 10 av ØIFs 36 mål i Åsane Arena og er en mann hjemmelaget må ha et ekstra øye på. 

Som kantspiller er Gautason et naturlig våpen i ØIF Arendals kontringsspill. Løsningen for å stoppe det er enkel – plassere ballen bak Kristijan Jurisic og Ivan Eres i målet hos sørlendingene. Enkelt å si, litt vanskeligere å gjøre – begge målvakter har vist flere ganger at de kan stenge buret.

Det har også Halvor-Elias Nærland hos Nærbø vist de siste kampene. Og mot Halden kom også 16-år gamle Lukas Ueland inn og nesten på egen hånd reddet poengene for jærbuene. Foran de to må Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl igjen styre hjemmelagets forsvar og da er det spesielt en spiller i rødt og sort de må ha et øye til. 

Mathias Rohde Larson har hatt en solid sesong i ØIF drakta, og han vil etter 2023-24 sesongen erstatte Tobias Grøndahl hos Elverum. Arendals playmaker er en naturlig spillefordeler som også selv vet hvor målet står – hele 154 mål og 106 assists har det blitt så langt. Inne på strek venter både Sondre Gjerdalen og tidligere BSK-spiller Aksel Strupstad om Nærbøs forsvar lar for mye fokus hvile på ØIFs bakspillerrekke.

Viktigheten av forsvarsspillet til Nærbø har vi allerede nevnt, det vil gi muligheten for Nærbøs kantspillere å løpe. John Thue har virkelig fått opp scoringsraten etter nyttår og Theodor Svensgård har som vanlig vist seg som en solid straffeskytter. Tord Haugseng er Nærbøs toppscorer og vil være et naturlig fokuspunkt for ØIF Arendals forsvar, som igjen kan gi bedre handlingsrom for hjemmelagets strekspill. 

Også på tribunene blir det kamp søndag – over 40 supportere fra sørlandsbyen har  meldt sin ankomst og vil nok gjøre seg hørt på tribunen. Da et det bare en ting å gjøre for Nærbøsupporterne – #fullhall for å støtte sine menn på banen! Billetter til søndagens kamp er tilgjengelige i app og  her