Alt avgjøres i siste runde – Nærbø

Alt avgjøres i siste runde

7 måneder etter seriestart skal alt avgjøres på onsdag. Medaljekampen og nedrykk er avgjort, mellom topp tre og 14.plass lever spenningen inn mot den 27.serieomgangen med Nærbø midt i den intense kampen om de siste sluttspillplassene. Selv om onsdagens motstander allerede er sikret sluttspillplass har Runar alt å spille for i Sparebanken Vest Arena – å sikre fjerdeplassen gir dem fordelen av hjemmekamp i første sluttspillkamp

For første gang siden opprykket i 2018 står Nærbø i fare for å havne i ingenmannsland etter siste ligakamp. Havner jærbuene på 9.plass vil sesongen være over – uten sluttspill, men trygg for kvalifiseringsspill. Grunnen til det er enkel – de blåkledde har levert for ujevnt over sesongen.

Etter en utfordrende høstsesong både på og utenfor banen, der tapet på hjemmebane mot Sandnes rett før jul sved ekstra mye, løftet seire mot KRS Topphåndball, Haslum og Halden og ett uavgjortresultat mot Drammen Nærbø opp over sluttspillstreken i februar. Selv med et surt tap borte mot Bergen så drømmen om sluttspill lys ut da Bækkelaget ble slått hjemme. Ett-målstapet mot Fjellhammer borte i Fjellhamar Arena sendte Nærbø nok en gang ut i uvisst farvann sammen med Bergen, Haslum og Halden – der Nærbø hadde den vanskeligste oppgaven av de fire. 

2 kamper før slutt stod bortemøte mot gullvinnere Kolstad og sterke Runar Sandefjord igjen. Kolstad ble som ventet for sterke og dermed skal alt avgjøres når de hvitkledde fra Sandefjord kommer til Sparebanken Vest Arena på onsdag. 

Og det er slett ikke bare på Jæren det blir spenning i den siste ligaomgangen – omtrent hele kamprekka onsdag har avgjørende betydning:

  • Bækkelaget-Bergen

Etter sesongen forsvinner Marius Olseth til Bækkelaget og Torger Edland til Bergen. Deres fremtidige arbeidsgivere møtes i siste ligaomgang. Bækkelaget bør ta poeng for å være helt sikker på å ikke falle under kvalifiseringsstreken – Bergen det samme for å være helt sikre på sluttspillplass. 

  • Viking TIF-Halden

Bergenslaget har allerede rykket ned og står med kun to seire i årets sesong. Halden må ta poeng på bortebane for å ha sjansen på sluttspillplass. Ender Halden og Nærbø på samme poengsum går Nærbø forbi på innbyrdes oppgjør. 

  • Drammen-Kristiansand

Kristiansand har tidligere vist de kan spille jevnt med topplag. Drammen på bortebanen er likevel en stor oppgave for sørlandslaget som i tillegg til Preben Leander Nord-Varhaug får Lars Eirik Larsen på laget fra neste sesong. Seier til Kristiansand kan løfte dem bort fra kvalifiseringsspill – vinner Drammen og Runar taper i Sparebanken Vest Arena får Kristian Kjellings menn 4.plassen og fordelene det gir inn i sluttspill. 

  • Sandnes-Elverum

Sandnes er sikker på 10.plass etter en vanskelig vårsesong. Verken de eller Elverum har noe annet enn æren å spille for og sånn sett er dette rundens minst interessante oppgjør. 

  • Fjellhammer-ØIF Arendal

Arendal har allerede mottatt sitt bevis på bronseplassen i årets liga og seier eller tap vil ikke rokke ved deres tabellplassering. Klarer Fjellhammer temme sesongens toppscorer Mathias Larsson og ta seieren på hjemmebane har også de sjansen til å unngå kvalifiseringsspill. 

  • Haslum-Kolstad

Haslum leder over Nærbø på innbyrdes oppgjør og vil dermed, som Bergen, havne over jærbuene på tabellen hvis begge lag går poengløse av banen onsdag. Seier mot Kolstad på hjemmebane er ikke umulig, men seriemestrene har nok liten lyst til å avgi poeng i liga-avslutningen som de gjorde forrige sesong. 

Hva så med vårt oppgjør? Det er liten tvil om at Runar kommer til Nærbø som favoritter – både tabellplassering og formkurve den siste tiden understreker det. På playmakerplass har de hvitkledde en ekte Nærbø-gutt – Tord Lea Knutsen har hatt en solid sesong i Runar-trøya og er nest sist på mange av Sandefjordlagets avslutninger. Pluss på med skyttere som Tobias Rivesjö og månedens strekspiller i mars Kasper Sjursen Syversen så ser vi konturene av hvilken utfordring som venter Nærbø-laget. 

Nærbø har gått seirende ut av oppgjørene mot Runar på hjemmebane før, både i ligaoppgjør og i ecup. Hjemmelaget er klar til å gi Runar kamp om poengene onsdag kveld – Nærbøs sluttspill-skjebne ligger i egne hender. Seier eller uavgjort vil gi sluttspill, med tap er må Halden avgi poeng mot Viking TIF hvis jærbuene skal unngå 9.plassen. 

Takket være Sparebanken Vest og Espeland er det gratis inngang til kampen onsdag. For å hente ut gratis billetter brukes kodene «Espeland» på langsiden og «SPV» på kortsiden/ståplasser i app eller på nett. Kampsponsor serverer gratis pølser fra grillen fra utenfor arenaen fra klokken 17:30 kampdag