Poengløst for Nærbø i Sandefjord – Nærbø

Poengløst for Nærbø i Sandefjord

15.oktober skrev vi sist Nærbø gikk seirende ut av en håndballkamp. Etter det har det blitt en uavgjort, fire tap og exit fra både europacup og NM. Søndag stod et Runar Sandefjord i medvind på motsatt banehalvdel i Runarhallen – en kamp Rune Haugseng var klar på før kampstart kunne bli vanskelig å gå seirende ut fra.

Hjemmelaget kom da også best i gang på eget dekke. Runars høyrekant Robert Wulvig fikk æren av å sette kampen første mål,  bortelagets første kom fra samme posisjon i det påfølgende angrepet. Nærbøs Gustav Bergendahl måtte ta 2 minutters pause på benken allerede etter 3 minutter. Den utvisningsperioden benyttet Runar effektivt og straffet Nærbø knallhardt etter angrepsfeil. 2 ganger satte Christoffer Rambo ballen i det åpne målet, det tredje forsøket ble belønnet med et straffekast etter at samme spiller ble hindret i skuddavviklingen. Runar hadde snudd 1-1 til 4-1 i løpet av Nærbøs undertallsspill.

Rett før pause fikk Gustav Bergendahl sin tredje utvisning og måtte finne seg i å se resten av kampen på tribuneplass. Fra å ha ligget fem mål bak klarte Nærbø å redusere to ganger før pausesignalet og lagene kunne gå i garderoben med 18-15 ledelse til Runar Sandefjord.

I pausen ønsket Rune Haugseng å fokusere på å stoppe Runar fra å løpe inn raske mål fra avkast.  Kenny Boysen var stort sett fornøyd med sitt lag, men etterlyste mer tålmodighet i forsvarsspillet for å gjøre det vanskeligere for Nærbø i å bryte gjennom etter lange angrep.

Andre omgang startet igjen best for hjemmelaget – allerede etter to minutters spill var det hvitkledde oppe i seks måls ledelse. Også Runar måtte se en av sine spillere henvist til tribunen da Kasper Sjursen Sivertsen fikk direkte rødt kort etter en takling av Torger Edland tidlig i andre omgang. Hjemmelaget beholdt trykket etter utvisningen og Nærbø ble jagende etter resten av kampen. Ved halvspilt omgang hadde de igjen klart å redusere til to mål bak.

Nærmere enn to mål kom aldri de blåkledde mot et godt Runar-lag. I dag ble hjemmelagets evne til å flytte beina i både forsvar og angrep avgjørende, i tillegg til en Mats Bjørnstad som plukket 20 skudd og fortjent ble kåret til Runars beste. Hjemmelagets seiersmargin ble til slutt på fem mål, 35-30.