Søndagstur til Runarhallen – Nærbø

Søndagstur til Runarhallen

En liten uke etter Fredrik Ruuds tar Rune Haugseng og trener for rekruttlaget,Atle Gudmestad, med seg Nærbø til Sandefjord og sesongens første møte med Runar Sandefjord. Spillergruppa har trent som normalt hele uken og har hatt fokus på oppgaven som venter – et Runar-lag i flytsonen og en Nærbø-gutt i storform venter på søndag.  

Etter skadeproblematikk og startproblemer har Runar-laget virkelig fått vind i seilene. Etter å ha gått på et overraskende tap mot Bergen på hjemmebane i starten av sesongen fulgte de hvitkledde opp med seier over serieleder Kolstad. Runars kamper inn mot søndagens oppgjør inneholder flere sterke resultater. Ligakollegaer Drammen, Sandnes og Viking TIF har alle måtte se seg overbevisende slått, det samme måtte tyrkiske Sakarya i EHF European Cup.  

Fjorårssesongens semi-finaler i European Cup er også siste gang Runar og Nærbø møttes til kamp. Det endte som kjent med seier med knappest mulig margin etter straffekast for Nærbø – et resultat de hvitkledde nok er veldig klar for å revansjere i Runarhallen søndag ettermiddag.  

Blant spillerne Nærbø-forsvaret må stoppe er Tord Lea Knutsen. Nærbø-gutten gikk gradene i moderklubben under nåværende Ålgård-trener Henriette Henriksen Løges vinger før han gikk til Sandnes og var, sammen med broren Henning, en sentral brikke i å spille de lyseblå opp fra 1.divisjon til REMA1000-ligaen. Foran årets sesong gikk altså turen videre til Sandefjord og Runar der han har fått en god start. Lea Knutsen figurerer langt oppe på scoringslista hos Runar, bare slått av Kasper Haugen Furu. Når målvakt Mats Bjørnstad i tillegg står med 75 redninger, 20 mer enn målvaktkollega Halvor-Elias Nærland i Nærbømålet sier det noe om oppgaven som venter Nærbølaget i Runarhallen.  

Tord Lea Knutsen i aksjon under en reunionskamp mellom spillere fra Nærbøs 00-02 generasjon i romjulen 2019. Til venstre nåværende Sandnesspiller Kjetil Johansen, til høyre Tollef Helland også han med en fortid i Sandnes og Bodø HK.

For det er ikke tvil om at det har lugget for Nærbø i starten av sesongen, laget står uten seier på de fem siste kampene og har røket ut av både European Cup og NM den siste måneden. Fire seire, en uavgjort og fem tap i ligaen så langt har resultert i 9 poeng og en 9.plass på tabellen så langt. Men det er kun fire poeng opp til Runar på femteplass – seier i søndagens kamp kan igjen føre jærbuene over sluttspillstreken.