Ingen poeng å hente i Kolstad Arena – Nærbø

Ingen poeng å hente i Kolstad Arena

«Årets vanskeligste bortekamp» sa Atle Gudmestad før avreise til Kolstad Arena. «En fin mulighet til å få jobbe inn gode prestasjoner og reise hjem med en god følelse» supplerte Rune Haugseng i intervjuet før kampstart. Hjemmelaget Kolstad var soleklare favoritter før oppgjøret mot Nærbø på eget dekke onsdag kveld.

Nærbø fikk kveldens første mål ved Jesper Røisland og holdt følge til 2-2. Et smart Kolstadforsvar lurte Nærbøs Kasper Lothe inn i brøyt og Sigvaldi Guðjónsson kunne kontre inn ledelse til de rødkledde for første gang i kampen.

Nærbøs bakspillere lette stadig etter Lars Eirik Larsen på linja – de gangene de traff ham klarte han omsette sjansene til mål eller straffe. Dessverre bommet innspillene like mye som de traff hendene til Larsen og etterlot dermed Nærbø sårbare for Kolstads kontringsspill.

Heldigvis har Nærbø Halvor-Elias Nærland som sin siste skanse. For selv om Adrian Aalberg drev prikkskyting fra sin venstre ving og Gabriel Setterblom klarte å få Nærland til å følge med ballen inn i mål, plukket Nærbøs målvakt flere baller i løpet av omgangen. Såpass mange at han stod med en redningsprosent på 40 til pause.

Også i motsatt enda plukket målvakt Bergerud jevnt og trutt. Pluss på flere tekniske feil fra de blåkledde og et Kolstad-forsvar som flere ganger lokket Nærbø til brøyt og ligamestrene kunne dra  fra i målprotokollen. En fem minutters måltørke for Kolstad midt i første omgang hindret ikke en 15-10 ledelse etter første omgang.

Måltørke kan man ikke si de rødkledde hadde etter pausepraten med trener Christian Berge. I løpet av de første tretten minuttene hadde Kolstad satt ballen i mål 11 ganger mot Nærbøs 6. ganger. Da hadde i tillegg Halvor-Elias Nærland plukket fem av hjemmelagets skuddforsøk. Man kan med trygghet si at Kolstad satte klampen i bånn og punkterte kampen tidlig i andre omgang.

Hjemmelagets ledelse stod og vippet mellom 7 og 10 mål foran siste halvdel av kampen.  Kolstad tok timeout på stillingen 28-21 og lot de fleste av landslagsspillerne hvile. «Andrerekka» ble kjørt ut i 7 mot 6, som gav bortelaget anledningen til et lynraskt hattrick ved Ole Nærland. Det var likevel ingen tvil om hvem som skulle dra seieren i land onsdag kveld – Kolstad kunne forlenge sin seiersrekke med 34-28 seier mot Nærbø.

Nok en gang plukket Halvor-Elias Nærland med seg premien som Nærbøs beste spiller 33% i statistikken. I Kolstad Arena fikk han også vist, for andre gang i sesongen, spurtegenskaper fra egen benk til redning i Nærbøs undertall.

Halvor-Elias flyr inn fra benken og nekter Simen Lyse scoring i Nærbøs undertall

I kampen om sluttspills-plass var det lite hjelp å hente denne serieomgangen. Både Bergen og Halden vant sine kamper mens Halsum måtte gi  tap mot bronsevinner ØIF Arendal på Sørlandet. Dermed ligger Bergen, Haslum og Nærbø henholdsvis på 6., 7. og 8.plass før den siste serieomgangen. Halden kryper helt opp i ryggen på de tre med 22 poeng på 9.plass.

I siste serieomgang skal Halden opp mot nedrykksklare Viking TIF, Haslum møter Kolstad på hjemmebane mens Bergen skal til Oslo og møte BSK.

Skal det bli sluttspill må Nærbø ta poeng mot Runar Sandefjord hjemme i Sparebanken Vest Arena om en uke – et Runar-lag som onsdag kveld slo Drammen og dermed rykket opp til fjerdeplass på tabellen.  Det betyr EN ting – full hall, full trøkk og full støtte på tribunen – din billett ligger allerede og venter på deg i app eller på nett! Kampsponsor R.Skretting tenner grillen og selger grillmat fra klokken 17.00 på kampdagen!