Kolstad med full kontroll i Sparebanken Vest Arena – Nærbø

Kolstad med full kontroll i Sparebanken Vest Arena

Stinn brakke og stor stemning. Det var fasiten klokken 17.15 lørdag ettermiddag – smekk fulle tribuner i Sparebanken Vest Arena kokte da dommerparet blåste i gang REMA1000-ligaoppgjøret mellom Nærbø og Kolstad.

Og «Loen-brølet» lot ikke vente på seg – da Lars Sigve Hamre satte ballen bak landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud og utlignet til 1-1 løftet nesten taket seg. Og jubelen ble ikke mindre da John Thue kontret inn hjemmelagets femte mål like mange minutter ut i omgangen, fremdeles holdt Nærbø følge med serielederen.

Halvveis ut i omgangen hadde Kolstad fått nok av å ha hjemmelaget i hælene – et kompakt forsvar som tvang frem dårlige løsninger fra de blåkledde og en Bergerud som plukket den ene ballen etter den endre låste opp trøndernes fryktede kontringsspill. 7-7 ble snudd til 7-13 etter en ti minutters måltørke for hjemmelaget. Gustav Bergendahl satte 1.omgangs siste mål på kontring og lagene kunne gå i garderoben med 9-14 ledelse til Kolstad.

Nærbøs trener Fredrik Ruud ville unngå å starte de siste tretti minuttene som laget hans avsluttet de første. Det ønsket fikk han ikke innfridd – i stedet fikk Sparebanken Vest Arena sett en Sander Sagosen i fri utfoldelse. De fem målene Kolstad lå foran til pause ble til ti før Andreas Horst Haugseng fikk satt inn Nærbøs tiende mål syv minutter ut i omgangen.

Kolstads seier i Sparebanken Vest Arena var aldri truet og til slutt kunne serielederen juble for seier i det som trener Stian Gomo karakteriserte som en av ligaens vanskeligste hjemmebaner. Differansen mellom de to lagene endte til slutt på 7 mål, 21-28, etter en sluttspurt fra hjemmelaget. Den spurten ble godt hjulpet av Martin Lima Rugland som kom inn i mål for Halvor-Elias Nærland siste del av kampen.

Torger Edland fikk en tidlig slutt på kampen med rødt kort halvveis ut i andre omgang etter han traff Sigvaldi Gudjonsson med albuen i tinningen i en duell om ballen. Vi må også nevne Martin Lima Rugland – målvakten som egentlig la opp og ikke har spilt en håndballkamp etter G20 finalen under Final8 i februar ble kallet inn på kort varsel da Nærbø stod i en akutt målvaktskrise. Han takket for tilliten med strafferedning og flere kvalifiserte redninger i slutten av andre omgang.  Halvor-Elias Nærland hadde også en god dag på jobben og ble av publikum i Sparebanken Vest Arena kåret til Nærbøs beste, mens strekspiller Magnus Gullerud kunne motta prisen som bortelagets beste spiller lørdag kveld.