2 tapte poeng i Fjellhamar Arena – Nærbø

2 tapte poeng i Fjellhamar Arena

Som de fleste kanskje har fått med seg allerede var oppladningen og reiseruta for Nærbø til dagens kamp mot Fjellhammer alt annet enn optimal. Som så mange andre ble laget rammet av SAS sine mange kanselleringer og måtte ty til tog for å komme seg til Lørenskog og kamp i Fjellhamar Arena i tide. 

7 timer togtur og en kamp i beina fra torsdag til tross, tabellplassering og kampform den siste tiden tilsa at det var jærbuene som stilte som favoritter mot Lørenskog-laget lørdag ettermiddag. I innbyrdes oppgjør mot Fjellhammer må vi tilbake til 2021 for å finne sist gang de grønnkledde gikk seirende av banen, nærmere bestemt desember 2021 hjemme i Sparebanken Vest Arena.

Vi kan allerede nå avsløre at det endret seg etter dagens kamp. For det var et Fjellhammer som ville og kjempet om hver eneste ball som møtte Nærbø i Fjellhammar Arena lørdag ettermiddag. Selv ikke Nærbøs heia-gjeng på tribunen klarte fyre opp jærbuene skikkelig. Første omgang ble jevnspilt og preget av mye feil og slarv fra begge lag. Nærbø holdt seg i ledelsen, men de grønnkledde var aldri lagt bak og reduserte gjestenes ledelse til kun ett mål foran til pause. 

I andre omgang ble Nærbøs angrepsspill oppstykket og urytmisk, skudd og innspill satt ikke. Fjellhammers målvakter plukket viktige skudd, mens begge Nærbøs målvakter slet med å treffe i dag. Fjellhammer overtok ledelsen i kampen på straffe 5 minutter ut i den siste omgangen og gav den aldri fra seg igjen. Lenge stod oppgjøret og vippet mellom uavgjort og ett måls overvekt til hjemmelaget, men med syv minutter igjen å spille var Fjellhammer, som kjemper for å unngå kvalifiseringsspill, i ledelsen med to og like etter tre mål.

Nærbø ble jagende etter for å ta igjen ledelsen, og klarte å kjempe seg opp til ett mål bak igjen med 30 sekunder igjen på klokka. Trekket med offensivt forsvar så ut til å lykkes, men i stedet for ballkontroll ble det to minutter utvisning på Gustav Bergendahl med fem sekunder igjen å spille. Fjellhammers siste avslutning gikk utenfor, men tiden strakk ikke til for Nærbø. Hjemmelaget kunne juble for seier og viktige to poeng i bunnstriden. 

For Nærbø betyr nok et surt bortetap at kampen om sluttspillplass fortsatt er åpen med to serierunder igjen. En skuffet Atle Gudmestad måtte innrømme at hans lag ble stresset og ikke fikk i gang sitt spill i andre omgang. Dermed ble poengene som kunne sikret sluttspillplass igjen på Østlandet i inngangen til påskeferien. Og ferie tror vi trengs nå – for de to siste serierundene som avgjør hvem som tar tabell-plasseringene fra 6. til 8.plass kan bli en fullgod påskekrim!