Overbevisende seier mot Fjellhammer – Nærbø

Overbevisende seier mot Fjellhammer

Hvilket Nærbø ville de 1179 tilskuerne i Sparebanken Vest Arena få søndag kveld? Ville det være det laget som slet seg til gjennom de tre første ligakampene eller laget som sprudlet mot ØIF Arendal? Et Fjellhammer med Robert Hedin og (etter hvert) Glenn Solberg på benken var også på leting etter godfølelsen etter kun en seier så langt i år.

Etter NM-kampen i midtuken var det mye snakk om at humøret, smilet og ikke minst forsvarsspillet var tilbake hos Nærbø. Tanken var slett ikke tom – det var både humør og forsvar igjen til søndagens kamp mot Fjellhammer også. Bland i et publikum som også var påskrudd fra starten og støttet sitt Nærbø-lag slik vi vet de kan og du har oppskriften til en fin kveld i Sparebanken Vest Arena.

Vegard Bakken Øien startet kampen ved å nekte sin gamle lagkompis Theodor Svensgård scoring i første forsøk. Nærbø var likevel første laget på måltavla da Lars Sigve Hamre plasserte ballen sikkert bak Bakke Øien.  Fjellhammer reduserte til 1-1, men en kombinasjon av tekniske feil fra bortelaget blandet med et påskrudd Nærbøforsvar sørget for at hjemmelaget på et tidspunkt var fem mål foran de grønnkledde.

De siste femten minuttene før pause knappet Fjellhammer noe innpå Nærbøs ledelse og Morten Linder fikk æren av å sette 1.omgangs siste og sitt tredje mål som fastsatte pauseresultatet til 16-12 til Nærbø. På vei til garderoben var Fjellhammertrener Robert Hedin misfornøyd med antall tekniske feil hos sitt lag, mens trenerkollega Fredrik Ruud naturlig nok var fornøyd med ledelsen og forsvarsspillet fra sine elever.

Andre omgang begynte med tekniske feil fra begge lag før Fjellhammers Hermann Shultz fant veien gjennom Nærbøs forsvar og satte omgangens første mål. Nærbø hadde derimot ikke tenkt å la bortelaget komme noe nærmere enn 3 mål. Etter ti spilte minutter sørget Torget Edland for å kontre inn en seks måls ledelse til Nærbø akkompagnert av det velkjente Nærbø-bruset fra tribunen, som jublet like høyt da Lars Sigve Hamre satte inn hjemmelagets 23. mål ved halvspilt omgang.

Fjellhammerbenken så seg nødt til å ta en timeout og legge om til 7 mot 6 i angrep. Det hjalp lite da Joachim Søholm Christensen hadde sin beste dag mellom stengene så langt i sesongen. Ikke bare plukket han skudd – han scoret også i det tomme Fjellhammermålet med ti minutter igjen å spille og økte Nærbøs ledelse til ti mål foran.  Den ledelsen økte til tolv mål foran da Kasper Lothe ble med på scoringsballet og satte inn Nærbøs mål nr 30 for kvelden.

Fjellhammer reduserte mot slutten og Henrik Hagen satte inn kampen siste mål uten at det ødela for stemningen i Sparebanken Vest Arena.  Sparebanken Vest Arena reiste seg det siste minuttet og jublet for 33-24 seier, 2 bokførte poeng og et Nærbølag som mer og mer ligner på vårens versjon.

I midtuken går turen til hovedstaden ligamøte med Bækkelaget før den islandske cupmesteren Afturelding kommer til Nærbø for å spille EHF-cup kamp om en uke.