Viktig seier på hjemmebane – Nærbø

Viktig seier på hjemmebane

Onsdagens møte mellom Nærbø og Haslum var viktig på mange plan for hjemmelaget. Etter to tap for Bærums-laget tidligere i sesongen var hjemmelaget veldig lystne på en seier i det tredje møtet. Med bare to poeng mellom de to på tabellen var onsdagens kamp en såkalt 4-poengskamp. Seier til  hjemmelaget ville løfte Nærbø fire poeng foran Haslum, seier til Haslum ville føre bortelaget á poeng med Nærbø, men foran på innbyrdes oppgjør.

I forkant av kampen uttalte Nærbø-trener Atle Gudmestad at laget var veldig lystne på revansje for de to tidligere tapene og at et solid forsvarsspill sammen med kontring og fart var kamp-planens utgangspunkt. Haslums to bakspillere Sverre Ottesen og Lasse Sund Lie hadde skapt problemer for Nærbøforsvaret i tidligere kamper, i tillegg stod også Stig Tore Moen Nilsen på kamprapporten for første gang på lang tid.

I anledning Valentins Day var de sedvanlig blå lysene før innløpet i Sparebanken Vest Arena byttet ut med rosa farge. Hjemmelaget og publikummet var derimot lite interessert i å gi mye kjærlighet til Haslum. John Thue løp inn kampens første mål på kontring etter Halvor Elias Nærland reddet Lasse Sunde Lids første skuddforsøk. At det var nettopp de to Nærbø-spillerne som stod for de to første prestasjonene for hjemmelaget skulle vise seg å være toneangivende for resten av kampen. Men det skal vi komme tilbake til.

Det så ut som begge lag hadde fart som punkt 1 på kamp-planen de første minuttene, kanskje litt FOR mye i fokus. Både hjemme- og bortelag lag slet tidvis med å få ballen til å spille på lag og tekniske feil samt begge lags målvakter laget vanskeligheter for angrepsspillet i begge ender av banen.  Det gikk to minutter før bortelaget utlignet til 1-1 ved Sverre Ottesen. Den stillingen holdt seg til nesten fem minutter var spilt, da var det Haslum som kontret inn kampens tredje mål.

Både Halvor-Elias Nærland og Nicolai Wiig reddet hver sin straffe og var med å sørge for at ingen av lagene fikk stukket fra. Nærbø ledet med to mål en liten periode, men Haslum utlignet raskt igjen. Ved halvspilt førsteomgang var det bortelagets tur å være i føringen med to mål, men nok en gang ble ledelsen fort utlignet.  Til pause var lagene like langt og kunne ta seg en noe forkortet pause på stillingen 14-14.

Erlend Mamelund var godt fornøyd med hvordan hans lag stod i etablert forsvar, mens Atle Gudmestad følte hans gutter hadde hatt litt stang ut de siste 20 minuttene av omgangen etter å ha spilt seg til gode sjanser.

Som sagt ble det en forkortet pause grunnet bortelagets flytid hjem etter kampen og da dommerparet blåste i gang de siste 30  minuttene var det klart for Halvor-Elias show i Sparebanken Vest-Arena. For etter at Vegard Tennfjord satte inn Haslums 15. mål i starten av omgangen bestemte bursdagsbarnet, som feiret sin 26-årsdag onsdag, seg for å stenge buret totalt de neste åtte minuttene.

Halvor-Elias plukket fem skudd på rappen, flere av dem kontringer og 100% sjanser og var sterkt delaktig i at Nærbø økte sin ledelse til 5 mål foran før Vegard Tennfjord var på farten og fikk satt Haslums andre mål etter hvilen. Samme Tennfjord ristet få minutter senere smilende på hodet når Halvor-Elias Nærland nok en gang stod i veien for Haslums skuddforsøk.

John Thue satte ballen i mål fra både mulige og umulig vinkler og var sterkt delaktig i at Nærbø økte til seks måls ledelse med et kvarter igjen å spille. Den ledelsen klarte Haslum aldri hente inn igjen. Bortelaget forsøkte å stoppe Nærbøs ved å legge ut markering på en meget god Tord Haugseng og selv om hjemmelaget mistet noe av momentumet de siste minuttene av kampen klarte de hvitkledde aldri komme nærmere enn fire mål bak.

Haslum måtte innse at slaget i Sparebanken Vest Arena var tapt, 30-26 stod det på klokka da sluttsignalet gikk og Nicolai Wiig mottok prisen for Haslums beste spiller før de hastet ut av hallen for å nå flyet hjem.

Hvem som skulle motta Nærbøs bestemannspremie var det egentlig aldri tvil om – posten til sosiale medier ble laget i god tid før kampslutt og Halvor-Elias kunne motta bestemannsprisen med overveldende 78% av publikums stemmer. Og det i konkurranse med en John Thue som stod bak 11 av Nærbøs mål!

Trener Atle Gudmestad beskrev kveldens resultat med ett ord: lettelse! Ikke bare fikk laget revansje for tidligere resultat, men plukket viktige poeng i kampen om sluttspillplass.  Han berømmet spillerne for å følge kampplanen som var lagt og forsvaret som løste skuddtrusselen fra Haslum på en god måte. I tillegg til å berømme målvakts-spillet til Halvor-Elias gledet han seg også over at Tord Haugseng var tilbake etter sykdom og virkelig satte sitt preg på onsdagens kamp.

Nå venter en kamppause frem til slutten av februar for Nærbø. Da går turen til nye Halden Arena og laget som ligger rett bak Nærbø på tabellen.