Scoringsstopp i andre omgang ble avgjørende – Nærbø

Scoringsstopp i andre omgang ble avgjørende

Speaker Trond Knutsen kunne ønske over 1100 tilskuere velkommen til Sparebanken Vest Arena igjen etter ligapausen. Den siste kampen i hallen før jul ble en skuffende opplevelse for både spillere og supportere og det var mange spente jærbuer på tribunen når Elverum, litt forsinket, kom til et snødekket Jæren.

I begge de to første kampene i 2024 hadde de blåkledde høstet poeng – full pott mot KRS Topphåndball forrige torsdag og ett poeng etter uavgjort mot Drammen i Drammenshallen søndag sørget for en positiv start på 2024 for Nærbø. Onsdagens kamp var den tredje kampen på syv dager for en noe tynnslitt spillertropp. Nybakt far, Andreas Horst Haugseng, Marius Olseth, Lars Sigve Hamre, Jonas Mælen og Joachim Søholm Christensen var heller ikke i dag å finne på kamprapporten. Inn i troppen, som i Drammen, kom Alvar Haugseng og rekrutt Niklas Tingvik. I tillegg var også venstrekant Bo Kristian Kverme tatt med fra Nærbøs 2.divisjonslag.

Elverum kom til Sparebanken Vest med to seire etter landslagspausen og lå på en solid 2.plass før kampstart på Jæren. To tidligere Nærbøspillere var også å finne i Elverums startoppstilling, venstrekant Sindre Heldal og målvakt Vegard Bakken Øien fikk begge ekstra applaus fra sitt gamle publikum under innløpet.

I motsatt oppgjør rett før jul overrasket Nærbø Elverum fra start og ledet med syv mål før Elverum slo tilbake og reddet uavgjort i andre omgang. Også onsdag kveld traff Nærbø best fra start. Jesper Røisland stupte gjennom Elverums forsvar og satte inn Nærbøs, og kampens første mål. Bakover gjorde Rassin Haugseng, Torger Edland og Gustav Bergendahl livet surt for de hvitkleddes angrepsspillere. Høyrekant Kasper Thorsen Lien har truffet på det meste den siste tiden, men traff kun stangen bak Halvor-Elias Nærland på det første skuddet i Sparebanken Vest Arena.

Vegard Bakken Øien og Halvor-Elias  Nærland delte på målvaktspliktene i Nærbø sammen i fire år – onsdag kveld reddet de skudd for hvert sitt lag de første minuttene av kampen før Rassin Haugseng satte inn Nærbøs andre mål for kvelden. Like etter var Haugseng på jobb i eget forsvar og nektet Magnus Søndenå fri passasje.

Hele fem minutter passerte før Elverum fikk sitt første mål for kvelden, signert strekspiller Endre Langås. Spol frem fire minutter og Tobias Grøndahl utlignet til 4-4 på kveldens først straffe. Da hadde allerede Endre Langås fått den første av bortelagets til sammen syv utvisninger, en undertallsperiode de hvitkledde gikk seirende ut fra. En liten indikasjon på hva som ventet resten av kvelden skulle det vise seg.

Elverums forsvarsspill presset frem tekniske feil i Nærbøs angrep i tillegg til dårlige pasninger og mottak. Etter halvspilt førsteomgang var de hvitkledde ett mål foran, 7-8. Få minutter senere var ledelsen økt til 7-10. Publikum i Sparebanken Vest støttet Nærbø høylytt og protesterte dommeravgjørelser mot de blå med samme volum.

Med ti minutter igjen av første omgang hadde Nærbø redusert Elverums ledelse til to mål. Solid forsvarsspill og målvakts-redninger fra Halvor-Elias Nærland hjalp hjemmelaget til igjen å krype helt opp i ryggen på gjestene. Tord Aksnes Lode satte inn Nærbøs 12.mål på straffe seks minutter før pause. Det skulle vise seg å bli omgangens siste mål – målvaktredninger og tekniske feil hos begge lag hindret flere scoringer. Elverum prøvde å snu momentet med 7 mot 6 etter en sen time-out, uten å lykkes. Lagene gikk til pause med bortelaget ett mål foran, 12-13

På vei inn til pausepraten kommenterte Rune Haugseng de mange tekniske feilene som gjorde det mulig for Elverum å sette fart mot Nærbøs mål og understrekte at disse måtte stoppes for å hindre at Elverum stakk fra i målprotokollen igjen. Raymond Hamar mente begge lag slet med å finne rytme som følge av godt forsvarsspill. Han etterlyste mer ro og stabilitet i Elverums angrepsspill for å vippe momentet i kampen deres vei.

Etter pause holdt Nærbø seg 2 og 3 mål bak Elverum til det gjenstod ti minutter. Da virket det som luften gikk noe ut av de blåkledde – målstenger og Vegard Bakken Øien stod i veien for Nærbøs skuddforsøk, og selv om Halvor-Elias, og etter hvert Lukas Ueland, også plukket sin del av skuddene økte gjestene til en komfortabel ledelse siste del av kampen.

I løpet av andre omgangs første tyve minutter måtte Elverum holde klare seg med en mann mindre på banen i 8 av dem. Til sammen spilte Nærbø i overtall i 14 minutter i løpet av kampen, men onsdag kveld klarte hjemmelaget sjelden omsette overtallsspill til mål. Elverums forsvar klarte holde Nærbø nede på ni mål i løpet av andre omgang, mens de selv satte 16 baller bak Nærbøs målvakter. Kasper Thorsen Lien fikk æren av å putte kampens siste mål og fastsette sluttresultatet til 21-29.

Nærbøtrener Atle Gudmestad konkluderte at en skadepreget  tropp nok var noe slitne etter kamp nummer 3 på syv dager og en uke kampause kom til å gjøre godt på slitne kropper nå. Nærbøs beste Gustav Bergendahl irriterte seg over lite uttelling fremover som ikke gav gevinsten som et godt forsvarsspill normalt ville gitt.

Børge Lund og Sindre Heldal på sin side var selvfølgelig strålende fornøyde med seier og 2 poeng i Sparebanken Vest Arena.

Onsdag om en uke er det på ny hjemmekamp i Sparebanken Vest Arena – da er det Haslum som venter på Nærbøguttene. Noe sier oss at de blåkledde er lystne på to poeng mot Bærumslaget etter to sure tap tidligere i sesongen.

Billetter til Haslumkampen er sluppet og kan kjøpes på Nærbøs app eller på nett. Barn opp til 17 år kan hente ut gratis billett på felt E og F med Sparebanken Vest sin kode.