Nærbø tok sitt første poeng i Terningen Arena – Nærbø

Nærbø tok sitt første poeng i Terningen Arena

Elverum hadde invitert til julefest i sin siste hjemmekamp for året. Nærbø, som aldri tidligere har reist hjem fra Terningen Arena med poeng, hadde ikke tenkt å bare være gjester lørdag kveld. I en kamp der jærbuene filleristet Elverum i første omgang, slo hjemmelaget kraftig tilbake etter pause.

Trener Atle Gudmestad uttalte tidligere i uken at Nærbø hver sesong har oppnådd nye milepæler i REMA1000-ligaen. Poeng i Terningen Arena er en av de siste som står igjen – og Nærbø gjorde sitt beste for å krysse det av oppnådd-listen lørdag kveld. For det var bortelaget som startet absolutt best anført av en opplagt Andreas Horst Haugseng.  Det tok uvanlig nok hele fem minutter før hjemmelaget satte sin første ball bak Halvor-Elias Nærland. Da hadde allerede Nærbø scoret to. Elverum kjempet til seg ledelsen 3-2, men siden sa Nærbø takk og farvel resten av omgangen.

Forsvarsspillet til Nærbø tvang Elverum ut av stilen og bak plukket Halvor-Elias Nærland flere avslutninger. Til pause stod det smått utrolige 13-20 til gjestene – lå det an til et julemirakel i Terningen Arena? Rune Haugseng varslet i pausepraten at han forventet et annet Elverum på banen i andre omgang. Det fikk han rett i, og som vi så i gårsdagen VM-semifinale er ikke en stor ledelse ved pause ensbetydende med seier.

Elverum fant bedre utav Nærbøs forsvar, samtidig som de blå fikk sine to første utvisninger i kampen nesten samtidig.  Elverum klarte å knappe innpå til to mål foran før Nærbø igjen økte ledelsen, godt hjulpet av Halvor-Elias bak i mål. Med ti minutter igjen var fremdeles gjestene 4 mål foran og Elverum valgte å ta en time-out. Den responderte de hvitkledde godt på – Nærbøs ledelse fortsatt å krympe.

Tre minutter igjen av kampen og Nærbø tok sin siste time-out der de la om til 7 mot 6 i angrep. Elverum svarte med å mannsoppdekke Andreas Horst Haugseng og Rassin Haugsengs gjennombruddforsøk ble avblåst for brøyt. Hjemmelaget utlignet ved Daniel Blomgren og holdt unna i sitt siste forsvar.

Elverum hadde muligheten til å stikke av med begge poengene ved å ha ballkontroll de siste sekundene av kampen, men igjen ble Halvor-Elias Nærland kampavgjørende for Nærbø. Han plukket tidligere Nærbø-spiller Sindre Heldals skuddforsøk i sluttsekundene – det ble poengdeling i julegave til begge lag i Terningen Arena lørdag ettermiddag.

Tord Haugseng ble med sine syv mål kåret til Nærbøs beste spiller, mens mannen som sørget for Elverums utligning, Daniel Blomgren, ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Begge lag har en kamp igjen før de kan ta juleferie. Elverum reiser til Drammenshallen på onsdag, mens Nærbø tar imot Sandnes til et skikkelig lokaloppgjør onsdag klokken 18.00. Billetter til Sandneskampen kan kjøpes i Nærbøs app eller her.