2 viktige poeng i Aquarama – Nærbø

2 viktige poeng i Aquarama

Nærbø stilte med redusert mannskap, men mannsterke på tribunen i Aquarama torsdag kveld. Andreas Haugseng og Lars Sigve Hamre ble ikke med spillerbussen fra Jæren, det ble derimot Lukas Ueland, som er tilbake fra skade, og Alvar Haugseng, som sørget for at det var tre blad Haugseng på spillerkortet til tross for Andreas sitt fravær.

KRS Topphåndball hadde fått tilbake sine færøyske landslagsspillere fra EM og var klar for å kjempe om sårt tiltrengte poeng i egen hall.

Begge lag slet med å finne veien gjennom forsvaret i starten av kampen – det virket som både hjemme og bortelag var rustne etter en måneds spillepause.  Det tok gode 2 minutter før John Thue satte inn kampens første mål for gjestene. Tord Haugseng sørget for at Nærbø økte ledelsen både en og to ganger før Preben Leander Nord-Varhaug satte inn hjemmelagets første mål.

Ikke uventet utfordret KRS Nærbø med 7 mot 6 spill, uten at de klarte å komme ajour med bortelaget. Scoring bak Halvor-Elias Nærland ble kontant besvart med rask igangsetting og angrep på Loke Brasen i KRS-buret. Nærbø seg sakte, men sikkert fra KRS i løpet av de første minuttene, mye takket være godt forsvarsspill og solide målvaktperstasjoner. Til pause hadde bortelaget opparbeidet seg 6-målsledelse, like mange mål som venstrekant John Thue satte inn i løpet av de første 30 minuttene.

I andre omgang virket Nærbø å ha god kontroll på kampen. KRS prøvde tappert å kjempe seg inn i kampen igjen, men kom aldri nærmere enn fire mål bak. Nærbø kunne ta turen bort til sine supportere på tribunen etter 60 spilte minutter og takke de tilreisende for støtten. Den første kampen i 2024 endte med seier 34-28.

John Thue endte til slutt med syv mål og ble kåret til Nærbøs beste spiller i Aquarama. Jesper Røisland tok ansvar i Lars Sigve Hamres fravær og serverte blant annet et skudd klistret i krysset i slutten av første omgang. Rassin Haugseng fant seg godt tilrette både bakover og fremover i banen da bror Tord inntok benken etter kort tid i første omgang. Lukas Ueland og Alvar Haugseng fikk begge noen minutter på banen mot slutten av kampen. Yngste blad Haugseng fikk også æren av å sette inn Nærbøs siste mål for kvelden.

Det ryktes at Preben Leander Nord-Varhaug hadde fått innvilget tidlig fri fra jobb torsdag – om det gav ham en ekstra boost i kampen er vanskelig å si, men han ble KRS sin toppscorer med syv mål og naturlig nok kåret til hjemmelagets beste spiller.

Med seier i årets første kamp og resultat som stort sett gikk Nærbøs vei i årets første liga-runda har jærbuene igjen lagt Sandnes bak seg på tabellen og krabbet opp til 7.plass med 16 poeng. På søndag venter en ny bortekamp – Drammen venter i Drammenshallen klokken 18:00 søndag 4.februar. Onsdag er det endelig klar for hjemmekamp igjen når Elverum kommer på besøk – billetter til den kampen finner du i app eller på nett