Endelig poengfangst igjen! – Nærbø

Endelig poengfangst igjen!

Frem til onsdagens oppgjør mot KRS Topphåndball hadde november vært en slunken måned poengmessig for Nærbø. Etter NM-tap mot Haslum via hjemmetap mot Kolstad og bortetap mot formlaget Runar Sandefjord var det et hjemmelag som var veldig lystne på seier som tok imot laget fra Kristiansand.

Også sørlendingene har hatt en vanskelig sesong så langt med mye skader, som også viste igjen på lagoppstillingen som ikke inneholdt flere enn tretten navn, inkludert kaptein og tidligere Nærbøspiller Preben Leander Nord-Varhaug. Nærbø hadde fått sin høyrekant Theodor Svensgård tilbake etter strekkskaden han pådro seg i europacupkampen på Island for en måned siden.

Tord Haugseng scoret kampens første mål fra sin venstre bakspillerplass før hans tidligere lagkamerat Preben Leander Nord-Varhaug scoret gjestenes første mål. Lagene fulgte hverandre hele første omgang, stort sett med hjemmelaget i føringen til det var ti minutter igjen av første omgang. Da plasserte høyrekant Tollef Lindquit ballen bak Halvor-Elias Nærland i Nærbømålet og sørget for utligning 9-9.

Det hadde ikke Tord Haugseng tenkt skulle vare lenge. Han stod bak de tre neste Nærbøskuddene der to gikk i mål og en i stanga. I motsatt ende stod også stanga pluss Nærbøs målvakt Halvor-Elias Nærland i veien for KRS sine skuddforsøk og hjemmelaget gikk opp i en to-målsledelse 11-9. Gjestene reduserte til 11-10 før Nærbø satte inn et ekstra gir inn mot pause og plutselig var fire mål foran med 15-11 da pausesignalet lød.

Andre omgangs første mål tilhørte også Nærbø – John Thue satte inn Nærbøs 16.scoring for kvelden. De siste 30 minuttene var aldri hjemmelagets seier truet. Bortelaget ble stoppet av både forsvar og Halvor-Elias i målet, mens Tord Haugseng herjet i den andre enden av banen. En allerede tynn KRS-benk ble enda tynnere da strekspiller Sasser Sons dytt i venstre bakspiller Jesper Røislands skuddøyeblikk endte med et rødt kort.

På det meste ledet Nærbø med åtte mål – seieren ble til slutt på syv med 30-23. Bare passende da at Nærbøs beste, Tord Haugseng, satte kampens siste scoring på straffe 90 sekunder før slutt. Til slutt endte han på 11 mål, mens KRS´ Bjarni Í Selvindi ble kåret til bortelagets beste med sine syv mål totalt.

Seier, 2 poeng, og over sluttspillstreken ble fasiten for Nærbø etter kveldens kamp. Neste kamp må vi vente halvannen uke på – lørdag 9.desember snus bunken og jærbuene reiser til Bergen for å møte Viking TIF som var sesongs første motstander tilbake i september. Deretter venter Elverum borte og lokaloppgjør mot Sandnes på hjemmebane før julen ringes inn.