Restart på Sørlandet – Nærbø

Restart på Sørlandet

20.desember gikk Nærbø på et sviende tap for Sandnes i egen hall – et tap som nok var ekstra surt både for laget på banen og publikum på tribunen. Etter en måneds pause er de blåkledde igjen klar for å kjempe om poeng, på bortebane mot KRS Topphåndball.

Å reise seg igjen mot sørlandslaget har Nærbø gjort før. I slutten av november var møtet med KRS som ble den første kampen etter Fredrik Ruud forlot Sparebanken Vest Arena. Resultatet i den kampen ble en 30-23 seier mot KRS – torsdag jakter Nærbø nok en gang poeng de mørkeblå.

Januar måned har vært ensbetydende med oppkjøring nr. 2 for sesongen for jærbuene, årets første måned har ikke skilt seg fra de forrige i så måte. Laget har vært på plass i tidlige morgentreninger i Sparebanken Vest Arena før jobb og skole med ny trening igjen på kvelden. Nå håper trenerteamet at treningen skal bære frukter inn mot avsluttingen av sesongen. 

I midten av januar tok Nærbø-troppen, som i fjor, turen til Gdansk. Der fikk de både polsk og dansk motstand. Et tap mot vertene fra Gdansk førte til en kamp om tredjeplassen i treningsturneringen mot danske TMS Ringsted, det danske laget ledet av tidligere Nærbøtrener Marc Uhd. Nærbø gikk til slutt seirende ut av duellen etter scoring i siste sekund av 20 år gamle Jesper Røisland. 

Torsdag kveld er det ikke lenger trening, men poeng som gjelde. KRS Topphåndball har etter halvspilt sesong kun plukket med seg syv poeng, de siste poengene ble hentet mot Haslum i starten av desember. Sørlandsklubben er nok lite fornøyd med både poengfangst og tabellplassering og er klar til å gjøre livet surt for gjestende jærbuer. Til tross for poeng og plassering kan KRS vise til solide prestasjoner mot lag på øvre halvdel av tabellen – blant annet et ettmålstap mot Elverum og uavgjort mot Drammen. 

Nærbø tok pause med dobbelt så mange poeng som torsdagens motstander, men feltet fra Sandnes på 6.plass til Haslum på 10.plass er utrolig jevnt. Før tapet mot Sandnes kom Nærbø fra et sterkt uavgjortresultat på bortebane mot Elverum og seier mot Viking TIF i Bergen – poeng i oppgjøret mot KRS Topphåndball blir viktig for å fortsette å holde seg over sluttspillstreken. 

Ryktene sier at Nærbøtroppen ikke blir alene i Aquarama på torsdag – noen jærske tilskuere tar også turen til Sørlandet for å støtte laget sitt. Er du ikke på plass i Aquarama kan du følge kampen fra klokken 18:30 på TV2Play