To av Nærbøs unge talenter forlater klubben – Nærbø

To av Nærbøs unge talenter forlater klubben

Torger Edland og Lars Eirik Larsen forlater begge Nærbø ved sesongslutt. De to 2004-modellene er begge på utgående kontrakt og har tatt valget å fortsette sine håndballkarrierer utenfor Nærbø.

Lars Eirik Larsen signerte en 3-årskontrakt med Nærbø tilbake i 2021, kun 17 år gammel. Han har siden den gang vært fast innslag i kamptroppen og har gjennom disse tre årene vist hvorfor han blir betegnet som et av de mest spennende strek-talentene i Norge. Han ble blant annet omtalt som en ung Bjarte Myrhol da Dagbladets presenterte unge talenter i håndball-Norge forrige.

Torger Edland ble også omtalt i Dagbladets artikkel – hans egenskaper på banen, både fremover og bakover, har gjort ham til et av de mest spennende talentene i håndball-Norge. Torger feiret 18-årsdagen i 2021 med en 2 ½ årskontrakt med Nærbø – det er denne kontrakten som går ut 30.06.24.

Torger Edland

Både Torger Edland og Lars Eirik Larsen har vært fast innslag på aldersbestemte landslag opp gjennom årene. Lars Eirik Larsen har vært kaptein på LM04 og ble etter U18-mesterskapet i Montenegro i 2022 tatt ut på Euro All Star Team. 

Begge de to (snart) 20-åringene har vært med på den blå oppturen de siste sesongene med to europacupfinaler, sluttspill i REMA1000-ligaen og NM sølv i G20NM fra 2023. Lars Eirik Larsen kan også skilte med en sølvmedalje fra NM-finalen mot Elverum fra desember 2020. 

Trond Knusten, sportslig leder håndball Nærbø IL

Vi takker Torger og Lars Eirik for jobben de har lagt ned for Nærbø gjennom årene og ønsker de all mulig lykke til i sine nye klubber. 

Spørsmål angående Torger Edland og Lars Eirik Larsen sin beslutning om å ikke fornye kontrakt med Nærbø kan rettes til sportslig leder Trond Knutsen, telefon 90180906