I dag, på sin 18-årsdag, har Torger Edland skrevet under på en 2 ½ års avtale med Nærbø Herrer. Han binder seg dermed til moderklubben sin frem til 30.06.24.

Torger begynte å spille håndball som 5-6 åring på Nærbø, ble fort tatt opp en årsklasse og spilte sammen med 2003-årgangen som ble trent av Henriette Henriksen Løge. For et par år siden beskrev hun Torger som en fysisk robust spiller med en vinnermentalitet og vilje til å trene som lovet godt for hans fremtidige mål om å spille seg inn i elite-troppen.

Allerede som 15-åring uttalte den da 190 cm høye Torger seg til Jærbladet om sine ambisjoner om først å spille seg inn på elitelaget til Nærbø, videre til landslagsspill og proffspill i utlandet. Av meritter kunne han da vise til seier i Petter Wessel-cup og andreplass i Norden Cup med 2003-laget og å bli kåret til turnerings beste midtback under Balaton Cup i Ungarn sammen med 2004-laget. 2003/2004-årgangnen utgjør i dag som kjent Nærbø Rekrutt som spiller i 2.divisjon og i årets Lerøyserie. Under G20-NM spilte de seg frem til en sterk semifinaleplass der det ble tap mot Charlottenlund etter ekstraomganger i Nye Loen.

Nå har Torger vokst  3 cm til, har fått sin landslagsdebut på G04-landslaget og har siden august 2021 trent fast med a-laget under Rune Haugseng og Heine Ernst Jensen. I skadefraværet til Rassin Haugseng og Lasse Hamann-Boeriths  har han denne sesongen fått mer spilletid på elitenivå en han hadde sett for seg.  Aller mest har han bemerket seg med et kompromissløst forsvarsspill som har gjort ham til en god erstatter for forsvarssjef Rassin i høst. Sitt første a-lagsmål scoret han i Nye Loen mot Drammen i oktober, mens han fikk sitt endelige gjennombrudd som angrepsspiller på elitenivå med sine fem fulltreffere mot KRS Topphåndball i Aquarama 1.desember. I tillegg har han debutert i europacupen gjennom Nærbø sine kamper i EHF European Cup, nå sist med en sterk 13-målsseier over rumenske CSM Foscani 2007 hjemme i Nye Loen i helgen. 

Ved å skrive under på en 2 ½ år kontrakt med Nærbø Herrer i dag er Torger på god vei mot å nå noen av målene han uttalte til Jærbladet som 15-åring; fast plass på Nærbø Herrer innen et par år, landslagsspill og etter hvert proffspill i utlandet. 

Vi gleder oss til å følge Torger sin videre utvikling som en del av Nærbø Herrer i årene fremover.