Søndag for en uke siden avsluttet våre fire 04-modeller U-18 EM i Montenegro med seier over Portugal. Dermed kunne de ta med seg en 7.plass hjem i bagasjen. Tid til hvile blir det imidlertid ikke – klokken 06.00 neste morgen møtte de til trening sammen med resten av laget på Corefit Bryne. 

Av de fem Nærbøspillerne som møtte til ScandIberico Cup ble fire med Em-troppen som reiste ned til Montenegro i starten av august. Mens Jesper Edland reiste på treningsleir til Danmark sammen med resten av Nærbøtroppen, var Torger Edland, Lars Eirik Larsen, Lars Thomas Line og Marius Olseth blant Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzens utvalgte til U-18 EM.

Kaptein Lars Eirik Larsen og resten av de norske U-18 gutta viste seg for sterke for både Slovenia, Danmark og Serbia i gruppespillet og kunne gå inn i mellomrunden med 2 poeng. Der ble motstanden derimot for stor, Spania og Sverige ble for sterke (disse to skulle gjøre opp om gullet i finalen med Spania som seierherre) Semifinalene gikk dermed uten norsk deltagelse mens guttene i rødt hvitt og blått måtte ut i plasseringskamper. 5.plassen glapp etter tap mot  Kroatia, men Norge vant som nevnt sin siste kamp mot Portugal og endte dermed på 7.plass av de 16 lagene som deltok. 

Foto: Privat

Lars Eirik Larsen var ikke bare kaptein for det norske laget, han markerte seg både i angrep og forsvar på banen og kunne på mesterskapets siste dag stolt innkassere premiene for mesterskapet beste linjespiller og plass på All-Star Teamet som eneste norske spiller. Han ble også Norges toppscorer i mesterskapet med 35 mål totalt. Torger Edland noterte seg for totalt  21 mål i mesterskapet, Lars Thomas Line 18  og Marius Olseth 4. 

#stolteøyeblikk #nærbøpåkartet