Joachim briljerte bak en solid forsvarsmur – Nærbø

Joachim briljerte bak en solid forsvarsmur

«Don´t get mad, get even” heter det på et litt mer internasjonalt språk enn norsk. Mon tro om det var det Joachim Søholm Christensen tenkte da gamle lagkamerater i Runar Sandefjord kom til Sparebanken Vest Arena onsdag kveld. For Jokke, med god hjelp av et fantastisk forsvar, startet kampen med en redning og fortsatte (for Runar sin del) å være frustrerende god onsdag kveld.

Runar Sandefjord lå før kampen på bronseplass, mens hjemmelaget hadde tatt steget opp til REMA1000-ligaens femteplass etter en solid start på vårsesongen. Men med både Tord Haugseng og Lars Sigve Hamre ute med sykdom samt Torger Edland på skadelista innehold troppen hele fem spillere fra G20 laget som nylig vant NM-sølv i Arendal – det var nok flere på tribunen som så noe skeptiske ut når kampen ble blåst igjen. Med fasit i hånd, det hadde de ingen grunn til!

For det smalt umiddelbart fra start, både i trommene på tribunen og i forsvarsrekka til hjemmelaget. Runar slet med å bryte gjennom det offensive forsvaret til Nærbø og de ballene som fant veien gjennom Nærbømuren ble plukket av Jokke. Hjemmelaget fant lettere veien til nettmaskene og etter halvspilt 1.omgang hadde Nærbø opparbeidet seg en fem måls ledelse, mens Runar stod kun med 3 mål i målprotokollen.

De neste minuttene gikk Nærbø inn i en real måltørke og Runar benyttet anledningen til å redusere til tre mål bak før Theodor Svensgård lurte seg inn på linja og satte Nærbøs niende mål etter 20 spilte minutter. De ti siste minuttene bød på tre Nærbømål og to mål til gjestene, noe som fastsatte pauseresultatet til 12-7!

Leif Gautestad var alt annet enn fornøyd med syv mål i løpet av en omgang og var kjapp ned i garderoben for å prøve å justere gjestenes angrepsspill i løpet av pausen. Fredrik Ruud var tilsvarende fornøyd med syv innslupne mål, men advarte de som trodde kampen var ferdigspilt.

Andreas Horst Haugseng satte både det første og andre målet for Nærbø etter hvilen, men Runar hang bedre med i angrep denne omgangen. Sakte ble hjemmelagets ledelse redusert ned til tre mål foran, 19-16, med 15 minutter igjen å spille. Men nærmere enn de tre målene kom aldri Sandefjord-laget. I stedet for økte Nærbø til 23-16, godt hjulpet av en umulig Jokke bakerst. At Runar satte sitt siste mål for kvelden åtte minutter før slutt sier vel det meste om denne onsdagskvelden i Sparebanken Vest Arena!

Joachim Søholm Christensen endte til slutt på en redningsprosent på 49% og ble stemt frem som Nærbøs beste spiller for kvelden. Kasper Haugen Furu plukket med seg bestemannsprisen for Runar. Ekstra gledelig for de 1078 på tribunen var det å se at flere av de yngste spillerne fikk spilletid og var med å sette sitt preg på kampen. Enda mer gledelig var det å se både Gustav Halvorsen og Mike Würtz Lønne tilbake i troppen etter skadeavbrekk!

Med onsdagens seier er Nærbø fortsatt å finne på ligaens femteplass med en økt sannsynlighet for sluttspill. Runar holder foreløpig bronseplassen, men kan bli forbigått av Drammen om de tar poeng i torsdagens kamp mot Elverum. Vi benytter også anledningen til å gratulere Kolstad med seriegull i sesongen 2022-23 etter sin seier mot ØIF Arendal onsdag kveld.

Både Runar og Nærbø reiser nå ut i Europa for å spille kvartfinaler i EHF European Cup. Nærbø reiser til Zagreb og møter kroatiske MRK Sesvete, mens Runar tar turen til Tsjekkia for å måle krefter med HBC Karvina. Vinnerne av disse to kampene møtes i en semifinale i slutten av april.