Travel innspurt – Nærbø

Travel innspurt

På 19 dager skal Nærbø spille fem kamper – både seriespillet og den videre skjebnen i EHF European Cup skal avgjøres de neste ukene. Først steg på veien blir oppgjøret mot Runar Sandefjord i Sparebanken Vest Arena onsdag.

Runar, som også har som mål og kvalifisere seg videre i samme europacup som Nærbø, ligger før onsdagens serieomgang på bronseplass på tabellen – ett poeng foran fjorårets sølvvinnere Drammen. Sandefjord-laget står med 12 seire på 18 kamper, inkludert hjemmekampen mot Nærbø der de til slutt vant med 2 fattige mål etter en intens sluttspurt fra våre gutter i andre omgang.

Der Nærbø hadde en poengfattig start i bunnsjiktet på tabellen i første halvdel av sesongen, har Runar holdt seg blant de fire topplagene fra start. Selv om de gikk på et noe overraskende tap mot Fjellhammer tidlig i oktober, er det mot de antatte topplagene poengtapene har kommet. Det blir med andre ord ikke noen lett match for Nærbø på egen parkett onsdag kveld!

For tallenes tale er klar – når vi sammenligner statistikken mellom onsdagens motstandere topper Runar Sandefjord de fleste. Christoffer Rambo har til nå banket inn 117 mål og lagt opp til nesten like mange. Joachim Søholm Christensen, som har en lang historie som Runarspiller, topper målvaktstabellen med knapp margin foran makker Halvor-Elias Nærland og mannen som tok over etter Christensen i Runarmålet, Anton Hellberg. Og på råtasstabellen troner ikke Rassin Haugseng sitt navn øverst – der finner vi Kenny Ekmann. 

Etter mesterskapspausen i februar har alle piler pekt oppover for Nærbø. En travel februar endte med seier i alle oppgjør, og selv om lokalderbyet mot Sandnes i Sandneshallen ikke bød på festhåndball ble en ny 2poenger innkassert der også. Selv om Runar startet vårsesongen med et solid tap for suverene Kolstad, har de solide resultater å vise til resten av februar og mars. 

Trener Fredrik Ruud legger ikke skjul på at det de møter et godt lag i Runar og at det blir en vanskelig oppgave og beholde poengene hjemme i Sparebanken Vest Arena. De siste årene har bydd på mange tette oppgjør mellom jærlaget og de hvitkledde fra Sandefjord. Og kanskje må de to lagene belage seg på flere møter fremover – hvis begge lag avanserer fra sine kvartfinaler i EHF European Cup senere i måneden blir det, som i fjor, en helnorsk semifinale!

Men først av alt står slaget mellom de to lagene om seriepoeng og, for Nærbø sin del, å beholde plassen over sluttspillstreken. Det er ikke mer enn tre poeng ned til Fjellhammer på niendeplass. I kampen om poeng trenger vi #fullhall og støtten fra publikum på tribunen. Gå inn i appen og sikre deg din billett i dag – eller du kan kjøpe den her. Husk at barn under 16 år kan hente ut gratis billett på felt E (den blå veggen) med kode fra lagleder.

Kampsponsor er Utbjoa Maskin – som i tillegg til å stille opp med bestemannspremier til begge lag sammen med Nærbø IL inviterer alle besteforeldre til kaffe og kake i Ståvå før kamp!