Game – set – match i Rakkestadhallen – Nærbø

Game – set – match i Rakkestadhallen

Influensasesongen har slått til for fullt på Jæren og også skylt over Nærbøs Herrelag. Før torsdagens hjemmekamp mot Kolstad måtte Andreas Horst Haugseng hive inn håndkledet – han var heller ikke i jærbuenes startoppstilling i Rakkestadhallen. I tillegg ble også Kasper Lothe hjemme – Tord Haugseng fikk som ventet ansvaret som midtback mot Halden søndag ettermiddag.

Den oppgave løste Tord med bravur. Selv om bror Rassin og strekspiller Ole Nærland stod bak kampens første mål, fyrte Nærbøs nr. 10 av skudd etter skudd mot Haldens målvakt – 6 mål talte vi i løpet av første omgang. I tillegg la Tord til rette for scoringer fra både strekspiller Gustav Bergendahl og kantspiller John Thue. Også Theodor Svensgård, Torger Edland og Lars Thomas Line tegnet seg på scoringslista de første tretti minuttene.

Nærbø, som har hatt en tendens til å score få mål i starten kampene den siste tiden, satte 17 baller bak Haldens målvakt Nicolai Neupart i første omgang. Problemet var bare at for hver gang Nærbø satte ballen i mål, svarte Halden med samme mynt. Lagene fulgte hverandre tett, stort sett med hjemmelaget ett eller to mål foran, og gikk til pause med 18-17 ledelse til Halden.

Andre omgang fulgte samme oppskrift som første – Halden ett og to mål foran et jagende Nærbølag. Tord Haugseng lot skuddarmen hvile litt og fungerte utmerket som servitør for strekspiller Ole Nærland, som ved kampslutt kunne telle hele åtte scoringer bak sitt navn i protokollen.

En timeout fra Fredrik Ruud halvveis ut i andre omgang endret kampbildet til Nærbøs fordel i Rakkestadhallen. Arkivfoto Nærbø-Halden, 09.11.22

En stund virket det nesten som vi fulgte en tenniskamp som pendlet mellom deuce og fordel i avgjørende sett. Et Nærbømål ble umiddelbart fulgt opp av scoring fra hjemmelaget, redninger fra målvaktene var nesten fraværende hos begge lag. Halden klarte å bryte seg to mål foran, men ikke stikke lenger fra. Etter tretten spilte minutter av andre omgang la Nærbøtrener Fredrik Ruud ned timeoutkortet. Før han fikk sagt ett ord uttrykte målvakt Joachim Søholm Christensen i klare ordlag hva han syntes om lagkameratenes forsvarsspill.

Om det var Ruuds justeringer eller Jokkes utblåsning i spillestoppen som vekket Nærbøspillerne vites ikke, men etter timeouten satt forsvarsspillet bedre for gjestene. Jokke begynte å plukke Haldens skuddforsøk, Nærbø satte sine skudd i mål. Haldens tomålsledelse ble snudd til tomålsledelse for gjestene – det var Haldens tur til å ta en timeout.

Hjemmelagets trener Jan Thomas Lauritzen holdt seg rolig og understreket at det var lenge igjen av kampen – fokus skulle være å stoppe Tords skudd og demme opp for innspill til Ole. Haldens plan virket sånn passe – i stedet for Tord og Ole nyttet Rassin Haugseng og Theodor Svensgård muligheten til å øke Nærbøs ledelse. Ny timeout til Halden resulterte i 7 mot 6-spill i hjemmelagets angrep og merke på Tord Haugseng i forsvar.

Halden fant, til tross for de nye justeringene i spillet, fortsatt ikke veien forbi Joachim Søholm Christensen. Det siste kvarteret maktet ikke hjemmelaget sette ballen i mål mer enn tre ganger – Nærbø satte i samme tidsrommet hele ti baller i nettet bak Nicolai Neupart. Gjestene fra Jæren kunne til slutt juble for en overbevisende, og sterkt ønsket, 36-30 seier.

Tord Haugseng ble kåret til Nærbøs beste spiller – fortjent etter syv fulltreffere og ni assists. For hjemmelaget mottok Joshua Grace samme belønning etter sine seks mål.

Nærbø kan ikke legge beina på bordet og ta juleferie enda, på onsdag venter Elverum i Terningen Arena. Elverum, som viste gryende storform mot Runar på lørdag, blir nok en vanskelig nøtt før julefreden endelig kan senke seg på Jæren.