«Ingen vinner i Baia Mare» – Nærbø

«Ingen vinner i Baia Mare»

Det ble sagt før returmøtet mellom Nærbø og CS Minaur Baia Mare i EHF European Cup. Og som en forlengelse av det: «fire mål fra hjemmebane er nok litt for lite.» Det var bare det at Nærbø reiste ned til Romania med lave skuldre – de hadde allerede nådd lenger en noen hadde trodd i sin debutsesong i europacupen. Og når de først hadde kommet til finalen, og i tillegg ledet etter første kamp, var planen å beholde den ledelsen og ta trofeet med hjem til Nye Loen.

De første ti minuttene så det ut som målvaktene i begge mål hadde tenkt å avgjøre kampen på egen hånd. Strålende spill av både Vegard Bakken Øien og Anton Therekov gjorde at det kun stod 3-1 på tavla etter nesten 10 minutters spill. Det så på ingen måte ut som Nærbø skulle nå 25 mål på bortebane for å tvinge Baia Mare til å vinne med fem mål for å ta hjem trofeet. Det frykta pipekonserten og lydnivået fra hjemmepublikummet var til stede, men de fikk god konkurranse av godt 50 blåkledde supportere oppe i ene hjørnet av hallen.

Nærbøspillerne så ikke ut som de brydde seg om verken lydnivå, at de var på bortebane eller størrelsen på kampen. Nesten 14 minutter ut i første omgang utlignet Theodor Svensgård til 3-3 – etter det fikk aldri Baia Mare igjen ledelsen. Rett før første omgang ble blåst av fikk Tord Aksnes Lode lurt inn Nærbøs 13.mål. Det stod 10-13 til pause. Nærbø ledet med syv mål sammenlagt etter halvspilt kamp.

Temperaturen steg noen hakk både på tribune og på spilleflate den siste halvtimen. Nærbø holdt seg foran i målprotokollen og frustrasjonen steg hos vertene. Såpass kokte det at de slovakiske dommerne måtte sende to spillere fra begge lag til en 2 minutters hvilepause etter litt knuffing inne i Baia Mares målgård godt 20 minutter ut i omgangen. Blant de var Lars Sigve Hamre som måtte finne seg i å ta plass blant det rumenske publikummet etter sin tredje 2.minutter med ti minutter igjen å spille.

Da Baia Mare utlignet til 23-23 ble timeoutkortet lagt fra Nærbøbenken – nye beskjeder ble gitt og ute på banen så det ikke ut som laget fra Nærbø stod i sin første internasjonale finale. Lars Sigve Hamre scoret Nærbøs 24. mål rett før han ble plassert på tribunen, Ole Nærland og Tord Haugseng fulgte opp og dermed var Nærbø tre mål foran igjen.

Med åtte minutter igjen satte John Thue Nærbøs siste mål i kampen. Baia Mare maktet ikke sette mer enn to baller til bak Nærbøs målvakt og kunne juble – ikke bare for sammenlagtseier, men også for seier i 26-27 i Sala Polivalenta Lascar PanaFrem til da hadde Baia Mare vunnet alle sine hjemmekamper i Europacupen.

Ingen vinner i Baia Mare – det var helt til et debutlag i europasammenheng kom ned til Romania og tok både seieren og trofeet! Dermed kan Nærbølaget endelig få sette punktum for en lang sesong med beste plassering i REMA1000-ligaen noensinne, sluttspillsemifinale nå til slutt – europacupmestre! En perfekt avslutning på sesongen for Vegard Bakken Øien, Andreas Horst Haugseng og Preben Leander Nord-Varhaug som nå går videre til nye klubber og Atle Gudmestad og keepertrener Harald Moi kunne ikke fått en bedre avskjed med håndball på toppnivå.

Atle fikk for øvrig æren av å løfte trofeet – kaptein Andreas Horst Haugseng dyttet ham vennlig, men bestemt i retning trofeet når det skulle deles ut. En fin avslutning på karrieren til spilleren som har vært med Nærbø begge gangene de har rykket opp til eliteseriespill.