Takk, Atle! – Nærbø

Takk, Atle!

Den siste dagen i mai strålte solen over Jæren og gav oss en varm (etter jærsk standard) sommerkveld – da solen gikk ned var også Atle Gudmestads engasjement som midlertidig hovedtrener for Nærbøs herrelag over.

Alle som kjenner Atle, vet at han har et stort hjerte for både klubben og ikke minst menneskene som Nærbø Idrettslag er bygget opp av. Som aktiv spiller var han den eneste på laget som rykket opp til eliteserien i 2018 med tidligere eliteserie-erfaring med Nærbø. I 2008-09 sesongen ble det direkte nedrykk og 0 poeng – i sin andre opptreden i det gode selskap inkluderte opplevelsene Atle fikk med sitt Nærbø NM-finale, sluttspillkamper og ikke minst en europacuptittel der han selv var den første som fikk heve europacuptrofeet. 

Etter europacupfinalen i 2021 la Atle de aktive håndballskoene på hylla – og tok frem trenerskoene. Han tok over ansvaret for Nærbøs rekruttlag i 2.divisjon og Lerøy-laget til klubben han spilte for i så mange år. På hjemmebane ble det både forflytting til Bryne og en ny sjef i huset i form av lille Vale, i tillegg til lærerjobben på Bø Skule. Livet som håndballpensjonist var ganske så fint, men like fullt travelt. Likevel var det ikke nei i den tidligere bakspilleren sin munn da han Rune Haugseng på høsten 2023 ringte og sa «Atle, nå må du hjelpa åkke». 

Er du en av de som gløtter bort på benken i løpet av kampene i Sparebanken Vest Arena? Hvis svaret på det spørsmålet er ja, så forstår du nok hvorfor det var akkurat Atle Rune ringte til – i løpet av sine to siste aktive sesonger på Nærbø var ikke nr.3 å se så mye ute på banen. Men på benken, i garderoben og på trening spilte han en viktig rolle – særlig ovenfor de yngste spillerne i troppen. Det var ikke få ganger Atle var raskt frempå med en klapp på skulderen, noen gode ord og forslag på benken blant sine medspillere. 

Med 100% stilling som lærer, en liten gutt hjemme og en travel samboer var egentlig dagene til Atle fulle – likevel var det ikke nei i hans munn når spørsmålet om å være trener ut sesongen kom fra Rune – og hjemmekampen mot KRS Kristiansand ble hans første kamp som hovedtrener foran publikum i Sparebanken Vest Arena, med seier og 2 viktige poeng som resultat.

I en sesong preget av mye skader og jo-jo resultat kan Atle se tilbake på en vårsesong der Nærbø til slutt plasserte seg på en 6.plass og nådde kvartfinalen i sluttspillet. Fredag ledet Atle offisielt sin siste trening som Nærbø-trener – på mandag er det Tom-Eirik Skarpsno står på sidelinjen i Nærbøhallen.  Atle Gudmestad trer tilbake til  håndballpensjonistenes rekker – men vi er evig takknemlige for at han sa ja da telefonen kom i november.

Etter sesongens siste kamp, den 2.kvartfinalen i sluttspillet mot ØIF Arendal, måtte Atle ta en liten timeout i bakgrunnen mens spillerne takket for kampen.

Så takk Atle – ikke bare for innsatsen som trener, men for at du er den du er – takk!

Du kan lese Atle sine egne tanker etter et halv år i trenerstolen her.