Første hinder mot Final8 passert – Nærbø

Første hinder mot Final8 passert

Nærbøs første NM-kamp for sesongen ble  onsdag kveld spilt i Tanangerhallen mot Havørn. Med ca. 400 tilskuere på tribunen (flere av dem kledd i Nærbøblått) ble bortelaget som forventet for sterke for 2.divisjonslaget. Ifølge ryktene gikk det ikke engang å spille på Nærbøseier, så lav var oddsen for at seieren skulle havne hos jærbuene.  

Og det var heller aldri tvil om hvor seieren skulle havne onsdag kveld. Selv hjemmelaget satte kampen første ball i mål og tidligere Nærbømålvakt Bjørnar Waaland Roth gjorde sitt for å hindre nettsus for sitt tidligere lag kunne han ikke hindre at ledelsen havnet i bortelagets hender etter fem minutter.  I motsatt ende av banen var Nærbø-målvakt Halvor-Elias Nærland også med på notene. Resultatet av hans redninger ble flere kontringer imot Havørn-målet og gav eliteserielaget muligheten å dra opp utover første omgang.

Ekstra gledelig for Nærbøhjerter var det å se Ole Nærland tilbake på banen – med 3 mål i løpet av kampen viste han at han ikke har glemt hvor målet står i skadeavbrekket. Etter 30 spilte minutter kunne de hvitkledde Nærbøspillerne gå til pause 8 mål foran.  

Det var god stemning både på tribunen og på banen under onsdagens kamp. Selv om Nærbø spilte med lave skuldre etter pausen og bare fortsatte å stramme grepet rundt seieren, fikk også hjemmelaget vist frem finteferdigheter som høstet jubel blant hjemmepublikummet.  

Kveldens (familie)høydepunkt som både fotografer og publikum ventet kom halvveis ut i andre omgang – da stod brødrene Lars Eirik Larsen og Kaj Sindre Steinbru mot hverandre på hvert sitt lag. Vi må nok kåre lillebror Lars Eirik til vinneren av brødre-duellen med fem mål mot storebrors tre, men ut fra smilene på de to på banen var det en spesiell stund for begge – og ikke minst mor Linda på tribunen.  

Nærbø kom faretruende nærme 50-tallet på resultattavla onsdag kveld, men kampens siste Nærbø-skudd fra Jonas Mælen stod både målvakt og stang i veien for. Dermed ble det med 49 mål, men mot Havørns 26 var seieren aldri truet og Nærbø kan gjøre seg klar for åttendelsfinale og et ekstra steg mot denne sesongens Final8.