Kaj mot «Kaj» i NMs 3.runde – Nærbø

Kaj mot «Kaj» i NMs 3.runde

Nærbø har da ingen Kaj i sin lagoppstilling tenker du? Jo…selv om han egentlig ikke liker å bli kalle det! Egentlig heter han Lars Eirik Larsen, men ble raskt døpt «Kaj» da han møtte på elitetrening som 16-åring.

Grunnen er enkel – broren Kaj Sindre Steinbru spilte på Nærbøs elitelag da de spilte seg opp til 1.divisjon i 2016, i samme posisjon som Lars Eirik. Onsdag møtes de to strekspillerne ansikt til ansikt på banen, noen få hadde trodd kom til å skje – kanskje aller minst de selv. For mens Kaj Sindre forlot Nærbø til fordel for studier i Bergen i 2017 og nå regjerer på streken hos 2.divisjonslaget til Havørn har lillebror Lars Eirik tatt stadig større steg i strek-rollen hos Nærbø. 

Nærbø anno 2017 – blant flere nåværende Nærbøspillere finner du Kaj Sindre Steinbru med nummer 22 til venstre.
Baia Mare 2022 – til venstre for Vegard Bakken Øien jubler Lars Eirik Larsen for seier i EHF European Cup-finalen mot Baia Mare.

Jærbuene må finne seg i å være storfavoritter i lokaloppgjøret i cupens 3.runde der de i år som i fjor møter et lag fra 2.divisjon. I fjor var det Åsane, i år er det altså mer lokale Havørn. Onsdagens kamp blir Nærbøs første i årets NM, mot Havørns andre. Laget fra Tananger beseiret Åkra 24.august og vant dermed retten til å møte Rogalands beste håndballag i neste runde.  

Med kort reiseavstand ventes det at flere Nærbø-supportere vil kjøre nordover for å støtte laget. Deriblant finner vi en familie som i morgen heier litt ekstra også på Nærbøs motstander. Forhåpentligvis blir det ikke for nervepirrende for Lars Eirik sin familie på tribunen i morgen.

Storfavoritter til tross, Nærbø kan ikke ta lett på oppgaven. Konsentrasjonen bør være på topp – NM-kampen blir starten på en intensiv kampperiode – allerede på søndag venter Drammen i REMA1000-ligaen. Målet er å gjennomføre en god kamp med avansement til NMs 4.runde som resultat.