Islandsk motstand i Europa – Nærbø

Islandsk motstand i Europa

Nærbøs første motstander i EHF European Cup 2023-24 ble trukket i Wien tirsdag 18.juli. I sin tredje sesong i European Cup skal Nærbø møte islandsk motstand. Afturelding holder til like utenfor Reykjavik og havnet på femteplass i den islandske ligaen 2022-23. 

Nærbøs innsats i EHF European Cup de to siste årene har gitt to finaleplasser, med seier mot rumenske Baia Mare og sølv i finalekampen mot serbiske Vojvodina som resultat. I tillegg har begge års semifinaler gitt to av de mest minneverdige opplevelsene i Sparbanken Vest Arena – begge oppgjørene mot henholdsvis Drammen og Runar endte i straffekonkurranser som vippet Nærbøs vei. 

Som i fjor går Nærbø inn i runde 2 av European Cup 2023/24 og de to kampene mot Afturelding spilles helgen 14./15.oktober hjemme i Sparebanken Vest Arena med returmøte en uke senere 21./22.oktober på Island

Islandske Afturelding, Nærbøs motstander i 2.runde EHF European Cup 2023-24

Norske Runar Sandefjord er med også i årets konkurranse og skal opp mot tyrkiske Sakarya. Av flere gamle kjente kan vi nevne: Finske BK-46 møter enten israelsk eller færøysk motstand, italienske Raimond Sassari spiller mot greske Olympiacos, kroatiske MRK Sesvete reiser til Kur fra Aserbajdsjan og vår finalemotstander fra 2021/22, rumenske Baia Mare møter Odesa fra nabolandet Ukraina.

Nærbøs deltakelse i EHF European Cup støttes av NHF og Norsk Topphåndball