Bomtur til hovedstaden – Nærbø

Bomtur til hovedstaden

Blåmandag er et kjent begrep – for blåkledde Nærbøspillere ble det en skikkelig blåonsdag mot Bækkelaget i Nordstrand Arena onsdag kveld. Laget fra Jæren var ikke til å kjenne igjen fra februar- og tidlig mars-utgaven og ble fortjent straffet av et Bækkelaget som ville mest både fremover og bakover.

For det var forsvarsspillet, som har blitt så behørig berømmet i det siste, det skortet på i hovedstaden onsdag kveld. 19 innslupne mål i første omgang er like mange mål som ble sluppet inn totalt mot Runar Sandefjord hjemme i Sparebanken Vest Arena for to uker siden. Heldigvis var antall scorede mål likt i antall innslupne etter tretti minutter og Nærbølaget hadde muligheten å vise seg  fra en bedre side etter hvilen.

Trener Rune Haugseng varslet en alvorlig pauseprat på vei til garderoben og mente flere av spillerne ikke var til stede da kampen ble blåst i gang i hovedstaden.  Det så ikke ut som praten hjalp. Forsvarsspillet hang ikke sammen, BSK løp gjennom, skjøt rundt forsvaret og økte forspranget, mens Nærbø slet med å score på hjemmelagets unge målvakt Sebastian Reiersen. Han vartet opp med 11 redninger i andre omgang og ble avgjørende for at Nærbø aldri klarte å ta igjen Bækkelagets ledelse.

Et ekstremt utgruppert forsvar fra jærbuene klarte delvis å tenne håpet om spenning mot  slutten av andre omgang, men igjen var uttellingen på Nærbøs skudd for dårlig. Bækkelaget vant til slutt fortjent 34-30 i egen hall. Ole Nærland ble kåret til Nærbøs beste og la lite mellom da han skulle beskrive eget lags innsats i intervjuet etter kampslutt.

Søndag er det klart Nærbøs siste seriekamp i Sparebanken Vest Arena. Laget jakter revansje for tapet mot KRS Topphåndball i høstsesongen. Det i seg selv bør være motivasjon nok – i tillegg til å holde grepet om femteplassen i REMA1000-ligaen 2022-23. Billetter til den kampen kan du kjøpe i app og på nett.