Poengjakt i hvalfangerbyen – Nærbø

Poengjakt i hvalfangerbyen

4.runde i REMA1000-ligaen og andre bortekamp for Nærbø venter søndag ettermiddag. Motstander Runar Sandefjord ligger i motsatte ende av tabellen, ubeseiret med 6 poeng mens det er et  Nærbølag som jakter årets første seier som kommer til Runarhallen.

Både Nærbø og Runar er tippet inn i topp 6 denne sesongen, som i fjorårets sesong. De hvitkledde fra hvalfangerbyen har, hvis en ser på kampprogrammet, hatt en tilsynelatende lettere start på sesongen enn jærbuene. Bækkelaget, Kristiansand og Sandnes skal på papiret være en enklere oppgave enn Kolstad, Elverum og Haslum. Det var, om Runar også skriver på sin hjemmeside, nok mange som så for seg at sesongens første seier for de blå og hvite skulle komme i Nye Loen for to uker siden da Haslum var på besøk. 

Slik ble det som kjent ikke – etter å ha vært i ledelsen størstedelen av kampen klarte ikke Nærbø opparbeide seg en trygg nok ledelse og måtte se Haslum ta med seg poengene fra Nye Loen. Er det så et desperat Nærbø som kommer til Runarhallen søndag? Absolutt ikke! Som en av spillerne sa etter Haslum-tapet: å grave seg ned nytter ingenting, vi må heller jobbe enda hardere for sesongens første poeng. 

Så til søndagens kamp: fortidens oppgjør mellom Nærbø og Runar innholdet stikkordene målvaktsprestasjoner, forsvarsspill og fart. Runar har gått seirende ut i brorparten av de 16 gangene lagene har møttes – forrige sesong ble det to seiere til Nærbø i REMA1000-ligaen, mens Runar fikk sin seier i cupens 4.runde etter ekstraomganger i Runarhallen.  

Søndag blir også en retur for Joachim Søholm Christensen til sin gamle hjemmebane. Jokkes evne til å stenge buret er kjent for de fleste og kan bli en kamp i kampen mot gamle lagkamerater. Skal målvaktene få best mulig arbeidsforhold må også forsvaret fungere – får vi en ny duell mellom Runars toppscorer Christoffer Rambo og unge Torger Edland som i fjorårets oppgjør? 

Kampstart søndag er klokken 18.00 og kampen kan sees på TV2Play. Gjennom Håndballpakka på TV2Play kan du få 3 mnd. for prisen av 1 – her kan du lese mer om tilbudet.