Kolstad fortsatt ubeseiret – Nærbø

Kolstad fortsatt ubeseiret

I årets siste hjemmekamp stod sesongens suverene serieleder Kolstad på motsatt banehalvdel. Flytrøbbel gjorde trøndernes oppladning til kampen mindre god, men de måtte likevel finne seg i å være store favoritter til å ta hjem årets trettende seier.

Det var da også serielederne som kom best i gang i Nye Loen, mest takket være landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud. Han plukket det meste som kom fra Nærbøs skyttere og holdt nullen i nesten fem minutter og jærbuenes målkonto nede på ett mål til ti minutter var spilt. Heldigvis for hjemmelaget ble det en skikkelig målvakts-duell i første omgang – Halvor-Elias Nærland i Nærbø-målet plukket også skudd jevnt og trutt. Legg til tekniske feil fra Kolstad og et solid forsvarsspill fra de blå og hvite så får du fasiten på en målfattig og etter hvert jevn første omgang. Et pauseresultat på 9-10 var det nok Nærbø og hjemmepublikummet som var mest fornøyd med.

Selv om Kolstad satte andre omgangs første mål sørget to sikre syv-metere av Kasper Lothe for at det stod uavgjort 11-11 en kort stund. Kolstad, og særlig målvakt Bergerud, hadde derimot ikke tenkt å reise tomhendt fra Nye Loen på ny. Færre tekniske feil i angrep førte de hvitkledde  til klarere målsjanser mot Halvor-Elias Nærland, som ikke klarte opprettholde samme redningsfrekvensen som i første omgang. Kolstad rykket sakte, men sikkert fra hjemmelaget-etter halvspilt andreomgang ledet Kolstad for første gang med fire mål og så seg aldri tilbake.

Kolstads Aksel Hald satte inn kampens siste mål og fastsatte sluttresultatet til 24-30. Christian Berges elever kunne dermed reise fra Loen med to poeng i lomma for første gang og fortsatt kalle seg ubeseiret i årets sesong. Begge lags målvakter ble kåret til sitt lags beste spiller.

Nærbøs oppladning til torsdagens kamp har vært preget av influensa og lite trening. Andreas Horst Haugseng måtte stå over dagens kamp, og mot slutten av kampen ble flere spillere hvilt mens 2004 modellene Lars Eirik Larsen, Torger Edland, Marius Olseth og Lars Thomas Line fikk spilletid sammen. Før juleferien venter to vanskelige bortekamper, først borte mot Halden i Rakkestadhallen før turen går til Elverum og Terningen Arena for årets siste kamp