Serieleder Kolstad til Nye Loen på poengjakt

Nærbø går inn i en hektisk siste uke før mesterskapspausen i REMA1000-ligaen, de neste syv dagene skal jærbuene spille tre kamper.  Kun en av disse er hjemmekamp og markerer samtidig at kamp-bunken snus. Vi startet årets sesong med tap mot Kolstad i Kolstad Arena – etter halvspilt sesong kommer Kolstad til Nye Loen som suverene serieledere uten tap på sine 12 spilte kamper.

Sist Kolstad var i Nye Loen var i sluttspillets kvartfinale i april 2022 som endte med seier til hjemmelaget. Faktisk har ikke Kolstad reist hjem fra Nye Loen med 2 poeng siden jærbuene rykket opp til eliteserien i 2018. Det nærmeste trønderne har kommet seier på Jæren er et uavgjort-resultatet på slutten av fjorårets sesong, en fartsfylt batalje med hele 70 scorede mål til sammen.

Fartsfylt kan det nok bli i morgen også, men denne gangen må trønderne finne seg i å være storfavoritter til å ta hjem sin første seier fra Nye Loen. «Kolstad-prosjektet» med de hjemvendte norske landslagsspillerne Torbjørn Bergerud i mål, Magnus Gullerud på strek og forsvarsspiller Vetle Eck Aga samt de islandske landslagsspillerne Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson har gitt umiddelbare resultater. Kolstad, ledet av tidligere landslagstrener Christian Berge, har så langt i sesongen ikke avgitt poeng og troner alene på tabelltopp.

I september var Nærbø kun to mål bak trønderne da sluttsignalet lød i Kolstad Arena. Den kampen dominerte Kolstad før pause, men Nærbø klarte å redusere forspranget ved å utnytte rot og tekniske feil hos de rødkledde i andre omgang. Siden september har Kolstad blitt mer samspilte og kamp-prestasjonene jevnere – det er et lag sulten på sin første 2poenger fra Nye Loen som møter til kamp torsdag kveld. 

Torsdag er også Nærbøs siste hjemmekamp i 2022 i en sesong med varierende resultat som har plassert dem på 10.plass på tabellen med 8 poeng så langt. Nærbø er også det laget med færrest spilte kamper så langt i ligaen, men skal i tur og orden møte Kolstad, Halden og Elverum i det som blir en tøff uke før en velfortjent ferie og mesterskapspause.

Billetter til kampen mot Kolstad finner du i appen og her. Barn under 16 år kan hente ut gratis billett på felt E ved egen kode i appen. Du kan selvfølgelig også skaffe deg billett i døra på kampdagen. Bli med og fyll opp Nye Loen når Norges beste lag kommer på besøk!

Torsdagens kampsponsor er Lars Gaute Sport og Umbro.